Знаете ли, че нямаме абсолютно никаква представа каква е по-голямата

...
Знаете ли, че нямаме абсолютно никаква представа каква е по-голямата
Коментари Харесай

Научни факти, които вероятно не знаете

Знаете ли, че нямаме безусловно никаква визия каква е по-голямата част от нашата галактика? Всичките звезди, планети и галактики, които следим през днешния ден, съставляват единствено 4% от вселената, до момента в който другите 96% са направени от тъмна материя, която не можем да забележим и изследваме. Най-популярното пояснение на тази празнота въз основа на нашите познания е, че тези субстанции се образуват от избрани частици, които не взаимодействат с елементарната материя и по тази причина остават невидими. Но даже нашата лична планета има доста скрити секрети, които продължаваме да откриваме всеки ден.

Ето 17 забавни обстоятелства, които не знаете:

1. Всеки човек губи към 0.5 кг дневно, посредством обособяване на газове.

2. Полярните мечки не могат да бъдат засечени от инфрачервени камери. Тези животни се нагряват съвършено, заради дебелия пласт на тъканите под кожата им и гъстата четина, покриваща тялото им. Но външният им пласт остава същата температура като снега към тях, по тази причина те са невидими за инфрачервените камери, които имат за цел да открият топлината, която отдава живото създание.

3. Слънчогледите могат да почистят радиоактивните боклуци. Някои радиоактивни изотопи са сходни на веществата, от които се нуждаят слънчогледите. Така че като порастват, те поемат радиация от почвата.

4. Бълхата се форсира по-бързо от галактическа совалка. Една скачаща бълха доближава височини от към 8 см в милисекунда, което е 50 пъти по-бързо от ускорението на галактическия транспортен съд.

5. Стомахът може да разтвори бръснарско ножче. В рамките на 24 часа погълнатото двустранно острие в стомаха ви става нежно и елементарно разчупващо се с помощта на мощно корозионна киселина с ниско рН равнище 2-3.

6. Бебетата имат с към 64 кости повече в тялото си, в сравнение с възрастните. Новородените бебета имат към 270 кости в тялото си, което прави скелета по-гъвкав. С възрастта доста от тези кости се сливат, оставяйки 206 кости, които съставляват скелета на възрастен.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР