Знаете ли, че някои плодове могат да предпазят дори кожата

...
Знаете ли, че някои плодове могат да предпазят дори кожата
Коментари Харесай

Ето защо трябва да ядете повече плодове

Знаете ли, че някои плодове могат да предпазят даже кожата ви от слънцето?

Това е един от огромните съдружници на вашата фигура, само че освен на нея... и на кожата ви. Плодовете би трябвало да имат привилегировано място във вашата кошница за извършване на покупки.

Неизчерпаем източник на антиоксиданти, витамини, минерали, вода... потребните им свойства за вашето здраве са повече от потвърдени. Но също така някои от тях могат да ви оказват помощ, когато става въпрос за филтриране на тялото ви, възстановяване на храносмилането или отбягване на страховитото задържане на течности.

Добри съдружници на вашата фигура и вашата кожа

-Диня и пъпеш. Богат на фибри и вода, тъй че имат изобилен и диуретичен резултат. Те отстраняват токсините и усъвършенстват процеси като целулит и акне. Те са добър вид в горещо време заради високото си наличие на вода и хидратираща мощ на равнището на тялото и кожата. Те са богати и на витамини А и С.

-Цитрусови. Въпреки че по-късно ще приказваме един по един, като цяло тази група и изключително кивито имат доста витамин С, тъй че е добър антиоксидант, а също по този начин има слабителни и диуретични свойства. По-добре е да приемате цели цитрусови плодове в сравнение с в сок, само че при положение на втечняване е комфортно да ги приемате прясно, с цел да поддържат свойствата на витамините.

-Ананас и папая. Поради наличието си в ензимите, които улесняват храносмилането на протеините, те усъвършенстват храносмилателните процеси. Те също имат противовъзпалителни и диуретични свойства, които предизвикват елиминирането на течности и отрови. Те би трябвало да се одобряват по натурален път, в никакъв случай в сироп. Ананасът съдържа доста бромелаин, който има противовъзпалителен резултат и усъвършенства разнообразни храносмилателни признаци.

-Грейпфрут. Съдържа витамини, антиоксиданти и флавоноиди, които усъвършенстват кожата, също така съдържа ликопен, който е мощен антиоксидант. Той има невисок калориен банкет, заради което е мощно показан в диетите.

-Манго. Съдържа витамин А и бета каротин, доста значими за кожата. Каротеноидите са жълти или оранжеви растителни пигменти, които се трансформират във витамин А в тялото. Витамин А е от значително значение за поддържането на епителните тъкани като кожата и лигавиците. Каротеноидите са мощни антиоксиданти, които обезвреждат окислителните свободни радикали, които са молекули, виновни за стареенето на кожата. Консумацията на манго способства за положителното положение на кожата. Предпазва от увреждания, които слънцето нанася върху кожата ни. Доказано е, че неналичието на витамин А предизвиква сухота и лющене на кожата, заради което мангото способства за нейната хидратация и гладкост. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР