Знаете ли, че някои храни могат да ускорят метаболизма ви.

...
Знаете ли, че някои храни могат да ускорят метаболизма ви.
Коментари Харесай

Тези храни правят чудеса с метаболизма

Знаете ли, че някои храни могат да ускорят метаболизма ви. Колкото по-бърз е той, толкоз повече калории изгаряте и толкоз по-лесно е да поддържате тежестта си или просто да се отървете от нежеланите мазнини.
 
Ето ви някои такива вкусни и потребни храни, които ще оказват помощ за по-бърз метаболизъм:
 Високопротеиновите диети станаха известни, откакто въглехидратите изпаднаха в недружелюбност ThinkStock/Getty Images
Храните, богати на протеини
 
Богатите на протеини храни, като месо, риба, яйца, млечни артикули, бобови растения, ядки и семена, оказват помощ за ускорение на метаболизма ви за няколко часа и го вършат, като изискват от тялото ви да употребява повече сила, с цел да ги усвоява. Освен това този вид храни са страхотни, когато желаете да натрупате мускулна маса и при усилени тренировки, показва уеб сайтът healthline.com
 ядки ThinkStock/Getty Images-->
Храни, богати на желязо, цинк и селен
 
Желязото, цинкът и селенът играят значими функции в вярната функционалност на тялото ви. И трите са нужни за положителното действие на щитовидната жлеза, която контролира метаболизма ви. За да си помогнете, включете в менюто си морски блага, бобови растения, ядки и семена.
 люти чушки ThinkStock/Getty Images
Люти чушки
 
Капсаицинът - съединението, което придава горещия, огнен темперамент на чушките, спомага за ускорение на метаболизма посредством повишение на телесната температура. Научни проучвания демонстрират, че капсаицинът може да помогне на тялото ви да изгори към 50 спомагателни калории дневно.
 Кафето удължава живота ThinkStock/Getty Images
Кафе
 
Кофеинът, съдържащ се в кафето, може да спомогне за увеличение на метаболизма с до 11%. Според проучвания, хората, които употребяват почти към 3 чаши кафе дневно, изгарят спомагателни 100 калории.
 чай Thinkstock/Getty Images
Чай
 
Консумирането на няколко чаши чай и най-много зелен подобен може да форсира метаболизма ви с сред 4 и 10% и да изгаряте почти 100 калории дневно.
 Американските експерти предлагат да консумираме тъмния тип шоколад с високо наличие на какао ThinkStock/Getty Images
Какао
 
Какаото и чистите какаови артикули, като се изключи че са ужасно вкусни, са и доста потребни. Какаото е супер стимулатор на бързия метаболизъм. Освен това какаото е цялостно с полифеноли и минерали, които се отразяват благотворно на мозъка и тонизират цялото тяло. Все отново в множеството шоколади има малко какао и повече мазнини, по тази причина избирайте колкото се може по-черен шоколад.
 кокосово масло ThinkStock/Getty Images
Кокосово масло
 
Кокосовото масло, с изключение на за поддържане и ободряване на кожата и косата, оказва помощ да губим в допълнение калории. Този подарък от природата е богат на мастни киселини и по-специално на средно- верижни мастни киселини. Изследване демонстрира, че забавеният метаболизъм има потребност точно от тях, с цел да може да се форсира, което пък подкрепя отслабването. При консумация на кокосово масло, усилваме с до 48% скоростта на обмяната на веществата в тялото ни.

Водорасли
 
Водораслите са изключително потребни, защото трансформират захарите и мазнините в сила, а съдържат и йод (естествен стимулатор на щитовидната жлеза) в огромни количества. Все отново в случай че не ви харесват на усет, може да ги ползвате като добавка към супите, които приготвяте. Веществото фукоксантин, което придава присъщото зелено-кафяво оцветяване на водораслите подтиква изгарянето на мазнините.
 в ThinkStock/Getty Images
И последно, само че не по значение. Не забравяйте да пиете доста вода! Освен за хидратиране, тя и чудесно форсира метаболизма. Все отново проверете за вашите килограми какъв брой тъкмо вода дневно е добре да пиете!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР