Знаете ли, че най-ранните известни астрологични записи датират от Вавилон,

...
Знаете ли, че най-ранните известни астрологични записи датират от Вавилон,
Коментари Харесай

Някои любопитни факти за зодиите

Знаете ли, че най-ранните известни астрологични записи датират от Вавилон, 1645 година прочие Хр., а най-ранният хороскоп е записан към 410 година прочие Хр.?

Произходът на зодиака може да се наблюдава назад в Египет, като самият Птолемей е бил създател на астрологически и астрономически текстове. Вижте някои любопитни обстоятелства за зодиите.

Знаците на зодиака се основават на небесни съзвездия, а всеки зодиак попада в една от четирите категории – въздух, вода, земя и огън.

Ако сте родени под знака на зодиите Близнаци, Везни, Водолей, то вашият знак е въздушен, а вие сте склонни да бъдете умни, само че и непредсказуеми персони. Хората родени под водните знаци, като Рак, Скорпион и Риби, са склонни да бъдат доста прочувствени, чувствителни и в унисон с другите.

Що се отнася до земните знаци – Телец, Дева, Козирог, те са надеждни и постоянни, до момента в който огнените представители на зодиака Овен, Лъв, Стрелец са буйни и последващи интуицията си.

Въпреки че зодиакът е разграничен на 12 знака, Слънцето не прекарва еднообразно време във всеки.

На идната страница може да прочетете някои отличителни черти за всяка зодия.

Овен – През 90% от времето, настроението им е „ Моля, не разрушавайте моята аура. “ Не се осмелявайте да постъпите неточно с жена Овен, тя ще ви води в пъкъла и до момента в който го прави усмивката? няма да слиза от лицето?.

Щастливи камъни: диамант, аквамарин, аметист, хелиотроп, лунен камък, изумруд.

Телец – Родените под тази зодия са толерантни, само че до момента в който не преминете границата. Борят се за концепциите си и са подготвени да употребяват всевъзможни похвати, с цел да ги осъществят. Не харесват мелодраматичните хора, а луксът е в природата им.

Щастливи камъни: ахат, безценен камък, опал, лунен камък.

Близнаци – Ако желаете да разберете възприятията на един Близнак към вас, бъдете търпеливи. Родените под този зодиакален знак са буйни, а вълнуващият флирт несъмнено ги кара да се забавляват. Не се нуждаят от шегите ви, с цел да се усещат щастливи, тъй като са си самодостатъчни.

Щастливи камъни: изумруд, сапфир, ахат, яспис, гранат, планински кристал, берил.

Рак – Не се опитвайте да излъжете представител на тази зодия, тъй като са умни и могат доста бързо да ви преценяват. Ще би трябвало да се научите да се приспособявате към тяхната природа, тъй като могат да ви изгорят с променливите си настроения.

Щастливи камъни: опал, кристал, лунен камък.

Лъв – На Лъвовете ще им отнеме време, до момента в който се почувстват удобно с вас. От най-милата персона, един Лъв доста бързо може да се трансформира в кавгаджия. Представителите на тази зодия са изпълнени със пристрастеност и обич.

Щастливи камъни: кехлибар, диамант, рубин, топаз, оникс, хризолит.

Дева – Девите постоянно имат проект „ Б “, в случай че нещо се обърка в последния миг. Тяхната неприкритост и рецензия, постоянно наранява. Девите мощно имат вяра в себе си, в мнението си и по тази причина мъчно се спори с тях.

Щастливи камъни: ахат, нефрит, малахит, топаз, изумруд, карнелит.

Везни – Ако до себе си имате за сътрудник Везни, то вие сте късметлии, защото са грижовни. Лошото е, че прекалено много се двоумят при взимането на решения. Връзката може бързо да им доскучае, в случай че не водите вълнуващи диалози.

Щастливи камъни: опал, изумруд, сапфир, бисер, лазурит, хризолит, кристал.

Скорпион – Бъдете открити и казвайте истината, това търсят Скорпионите в любовния си сътрудник. От друга страна те са прикрити и ще ви е мъчно да ги разгадаете. В любовта може да се окажат не толкоз моногамни.

Щастливи камъни: рубин, корал, аквамарин, берил, кристал, малахит, топаз.

Стрелец – Стрелците няма по какъв начин да бъдат укротени, тъй като те най-вече от зодиака обичат свободата си. Не харесват сладникавите приказки. Лесно може да ги разгневите, само че хубавото е, че бързо им минава.

Щастливи камъни: аметист, сапфир, изумруд, ахат.

Козирог – Това, което ще ви хареса от пръв взор в Козирозите е тяхната почтеност. Могат да поддържат трогателен и занимателен диалог и когато се постанова могат да бъдат най-смелите персони.

Щастливи камъни: оникс, гранат, лазурит, лунен камък.

Водолей – Водолеят въобще не се интересува какво мислите за него. Не го съдете преди да сте разбрали сигурно каква персона е. Ако ви харесват креватните опити, то с Водолей няма да скучаете.

Щастливи камъни: циркон, опал, сапфир, аметист, лазурит.

Риби – Могат да не помнят какво са яли през вчерашния ден, само че в никакъв случай няма да не помнят по какъв начин сте се отнесли с тях. Рибите не харесват разногласията и по тази причина биха предпочели да си замълчат. Ако спечелите доверието им, печелите добър другар за цялостен живот.

Щастливи камъни: сапфир, бисер, аметист./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР