Знаете ли, че на човешкия мозък му трябва не повече

...
Знаете ли, че на човешкия мозък му трябва не повече
Коментари Харесай

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работа

Знаете ли, че на човешкия мозък му би трябвало не повече от една секунда, с цел да реши характера на някого? Това значи, че в границите на една десета от секундата, когато сте влезнали в изявление за работа, интервюиращият към този момент си е построил персонално мнение за вашия темперамент, основано на наличието ви и външния ви тип.

Никой не може да покаже цялостния си потенциал от благоприятни условия, нито да показва гения си в границите на едно изявление, само че в множеството случаи имате строго несъмнено време, в което да блеснете като най-подходящия претендент за тази работа.

Хората, които са профилирани в това да водят изявленията и да сортират личен състав за работа, са подготвени да разпознават основни сигнали, благодарение на които да дефинират дали имате набор от умения и подобаващ характер, с цел да се впишете в организацията и да изпълнявате работните си отговорности. За позицията, за която кандидатствате, ще има и други претенденти,  тъй че за работодателите е от значително значение да вземат под внимание всички елементи по време на процеса на изявлението.

 10 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме на изявление за работа Sage SkillsMap

Точно заради тази причина сме ви подготвили лист с 10 неща, които би трябвало да избягвате на всяко едно изявление за работа, в случай че желаете да извършите положително усещане.

1. Не си позволявайте да отидете неподготвени

 10 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме на изявление за работа

Отделянето на 10 минути в категорията „ За нас “ от менюто на уеб страницата на компанията, в която желаете да започнете работа, няма да ви навреди. Проверете и бъдете прозорливи! Няма случай, в който изявлението да не стартира с въпроса: „ Какво знаеш за нас? “. Отговаряйки на този въпрос, сигурно ще извършите доста положително усещане.

Съвет: Инстаграм не е единствено за следене на някогашните гаджета. Открийте профила на компанията в обществените медии по път за изявлението и научи забавни обстоятелства за нея и за отдела, в който кандидатствате. 

2. Никога не закъснявайте

Закъснението прави неприятно усещане без още даже да сте се появили на изявлението. Ако не можете да стигнете в точния момент до първата си среща с бъдещия си шеф, по какъв начин биха могли да са сигурни, че ще се явите в точния момент, откакто получите работа? По-важното е, че закъснението демонстрира липса на почитание и внимание към времето на другите, без значение от повода.

Съвет: За да избегнете непредвидено забавяне, отидете авансово до мястото на изявлението и изчислете какъв брой време ще ви отнеме да стигнете до там. Друг вид е да изчислите с Гугъл Maps какъв брой време ще ви е нужно, само че резултатът там не постоянно е най-благоприятен. Винаги си оставайте 15-минутен прозорец, в случай че има прекалено много трафик!

3. Не забравяйте автобиографията си (Носете си и спомагателни копия)

 10 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме на изявление за работа freepik

Интервюиращият най-вероятно има копие на книжен притежател, само че въпреки всичко вие би трябвало да се подготвите при положение, че изискат копие. Може да го създадат и просто като тест, с цел да ревизират доколко се подготвяте за изявление и какъв брой съществено сте приели работата, за която кандидатствате.

Съвет: Проверете дали автобиографията ви е актуализирана и настояща. Подгответе си директория с няколко копия вечерта преди изявлението и я оставете на очевидно място, с цел да не я забравите сутринта. 

4. Никога не прекъсвайте интервюиращия

Поставете се на мястото на интервюиращия. Ако преди вас са минали десетки претенденти и след вас предстоят занапред още толкоз, интервютата могат да се трансфорат в много досадно занятие. Независимо от това какъв брой сте разчувствани да изброите вашите достижения и хрумвания за компанията – което би трябвало да извършите в някакъв миг – значимо е да слушате деликатно и да обръщате особено внимание на това, което споделя интервюиращият.

Съвет: Най-добрите изявленията са тези, които протичат естествено. За да стане това, от решаващо значение е да слушате деликатно. Отделете малко време, с цел да преработите думите на отсрещния човек, преди да отговорите, с цел да можете да дадете в действителност логичен отговор, а не просто някакъв отговор. Когато е ваш ред, не се колебайте да споделите някакви хрумвания или да преразгледате някоя от точките, на които интервюиращият натъртва. Така ще съумеете да позиционирате на челни места в листата от претенденти. 

5. Никога не се явявайте в нехаен тип

 10 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме на изявление за работа Institute of Entrepreneurship Development

Никога не съди книгата по корицата? Е, вашата „ корица “ постоянно ще бъде първото усещане, което оставяте, явявайки се на изявление за работа. Облечете се добре, семпло, спретнато и елегантно. Никой не споделя да слагате роклите и костюмите от абитуриентския бал, само че все пак може да се постараете да изглеждате добре!

Съвет: Ако кандидатствате в компания със непоколебим дрескод, би трябвало да се придържате към него, по тази причина се интересувайте в допълнение дали има такива условия. Ако компаниите са по-непринудени, заложете на спортно-елегантен жанр на обличане.

6. Не се появявайте със слънчеви очила на главата

Повечето хора подсъзнателно, влизайки в затъмнено помещение, слагат очилата на главата си и не помнят за тях. Не правете тази неточност! Това се приближава до небрежния външен тип и наподобява като че ли „ се отбивате за малко “.

Ключът към триумфа е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък!

7. Не забравяйте да изключите звука на телефона си

Всеки тип излишно спиране по време на изявлението е досадно и разсейващо. Освен това в разнообразни изследвания някои работодатели считат, че звънящият телефон по време на изявление е демонстрация на пренебрежение. Случвало се е, в случай че има двама съвсем съвършени претенденти за една работна позиция, да отпишат този, на който му е звъннал телефона.

Съвет: Просто си изключете телефона и го приберете в чантата. Никой няма да се тормози за вас, в случай че не си вдигнете телефона 10 минути. 

8. Никога не губи зрителния контакт

 10 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме на изявление за работа awardstaffing.com

Поддържането на непрекъснат зрителен контакт по време на изявление ви кара да изглеждате уверени, настроени и надеждни. Широко публикувано е мнението, че избягването на контакт с очите по време на диалог може да е индикация, че сте откъснати или незаинтересовани от диалога или евентуално може да лъжете.

Съвет: Помолете да симулирате изявление за работа с някой ваш другар или член на фамилията. Кажете им да следят колко постоянно очите ви се движат по време на диалога. Запишете се с камера, тъй че да можете да намерите и коригирате всички неприятни привички до момента в който говорите.

9. Не влизайте с кафе или друга гореща напитка

Ако позицията, за която сте кандидатствали не е в кафене или магазин за кафе, не го правете. Това е липса на бизнес етикет, може да бъде разсейващо за близките или да остави неверно усещане у тях.

10. Никога не показвайте отрицателно мислене

 10 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме на изявление за работа hrinasia.com

Дори и да имате неприятен ден или нещата напълно да са излезли отвън надзор, захвърлете всичко и по този начин влезте. На всеки се случва да има такива моменти, само че не им позволявайте да саботират личния ви триумф.

Съвет: Извикали са ви за изявление, нали? Това автоматизирано значи, че сте ги впечатлили на първо четене. Припомнете си това преди да влезете и използвайте тази убеденост. Така ще впечатлите индивида насреща и ще докажете, че както на хартия, по този начин и онлайн сте магнетични и способни персони.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР