Знаете ли, че модели на хранене и традиции, които считаме

...
Знаете ли, че модели на хранене и традиции, които считаме
Коментари Харесай

Осем неочаквани правила за хранене, когато сте в чужбина

Знаете ли, че модели на хранене и обичаи, които считаме за естествени и верни, могат да бъдат неразрешени или третирани като неуважителни в някои страни? Обикновено поръчваме храна и желаеме сол и черен пипер, само че даже не осъзнаваме, че в някои страни се смята за нарушаване.

Ето за какво тук ви разкриваме някои неща, които всички би трябвало да имате поради, до момента в който пътувате по света.

8. Половината чаша чай е добър знак за гостите в Дубай и Казахстан.

Ако в Дубай и Казахстан ви налеят половин или по-малко чаша чай, значи, че на домакина му е прелестно с вас и желае да останете още. Ако получите цялостна чаша чай, това е лек намек, че е време да се приберете у дома.

7. Чистият чайник е чайник без душа в Китай.

В Китай хората не мият чайниците си с миещ препарат. Измива се с вода или специфичен пясък. Получената плака се счита, че е душата на чая, заради което е неразрешено да се " убива " с разнообразни химикали.

6. В Италия ще обидите основния готвач, в случай че поискате в допълнение сирене.

Не можем да си представим пица или тестени произведения без в допълнение сирене. И макар че италианците обичат този артикул, е по-добре да не желаете в допълнение. Може да обидите основния готвач, тъй като това значи, че не ви харесва ястието.

5. Не питайте за сол и черен пипер в Португалия или Египет.

Ако питате за сол или пипер в Египет или Португалия, може да навредите на възприятията на хората. Въпросът е, че това е обръщение към индивида, който е приготвил ядене, като му е споделил, че не е задоволително вкусно и че би трябвало да го " довърши ".

4. Не използвайте вилици в Тайланд.

Вилицата е елементарен уред, с който се храним, само че в Тайланд потреблението й се смята за неприятно отношение. Може единствено да прехвърлите храната на лъжица с вилица и това е всичко.

3. Харесва ли ви ястието? В Китай не би трябвало да изяждате всичко от чинията.

Ако харесваме ядене, постоянно го изяждаме, с цел да покажем, че е в действителност вкусно. В Китай е неуместно да го извършите, тъй като е знак, че домакинът не е поставил задоволително храна и гостите към момента са гладни. Така че, в случай че желаете да похвалите готвача, предлагаме да оставяте храна в чинията си, без значение какъв брой вкусна е.

2. Етикет за чай във Англия

Почти всеки знае, че във Англия има традиция да пие чай в 5 часа следобяд. Но доста хора не знаят по какъв начин британците в действителност пият чай. Първо, те нормално прибавят мляко. Второ, те избират чая си студен, не парещ. Трето, разбъркването на чаша чай се прави леко и тихо в центъра на чашата.

1. Бъдете деликатни с клечките в Япония.

В Япония не се предлага да държите клечките нагоре отвесно. Според традицията хората слагат отвесно пръчиците по време на погребения. В ресторант това деяние може да обиди притежателя. Това също е повода, заради която не ви е разрешено да предавате храна благодарение на пръчици. По време на погребения клечките се употребяват за напредване на костите по време на кремация. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР