Знаете ли, че много жени имат проблеми с щитовидната жлеза,

...
Знаете ли, че много жени имат проблеми с щитовидната жлеза,
Коментари Харесай

Всеки ден милиони души по света игнорират тези 10 симптома за дисфункция на щитовидната жлеза

Знаете ли, че доста дами имат проблеми с щитовидната жлеза, само че множеството дори не знаят по какъв начин да ги разпознаят?

Щитовидната жлеза има формата на пеперуда, ситуирана е в региона на шията и е известна като главната жлеза, виновна за обмяната на веществата, по тази причина когато не работи, това се отразява на съвсем всички аспекти на здравето ви.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Основният проблем е, че множеството хора подценяват признаците и не биха могли да се извърнат навреме към лекуване, което в следствие води до затлъстяване, сърдечно-съдови болести, меланхолия, тревога, загуба на коса, неплодородие и други.

Ето и някои от най-честите признаци, че бихте могли да имате проблем с щитовидната жлеза:

Мускулни и ставни болки. Болки в мускулите и ставите, уязвимост в ръцете и податливост към изтръпване на карпалния тунел по ръцете.

Дискомфорт в региона на шията, както и нейното нарастване - възприятие за отичане в региона на шията, дискомфорт, когато носите поло или вратовръзка.

Промени с кожата и косата. Косата постоянно става нежна, чуплива и суха, освен това стартира елементарно да пада.

Кожата може да стане груба, суха и лющеща се.

Чревни проблеми - тежка или продължителна диария или запек и синдром на раздразнените вътрешности.

Менструални нарушавания и проблеми с плодовитостта - интервали на мощни и чести болки или интервали на по-кратки, леки и несилни болки. Безплодието също може да бъде обвързвано с проблеми с щитовидната жлеза.

Случай в фамилията. Ако имате родствени проблеми с щитовидната жлеза, вие сте изложени на по-висок риск от заболяване.

Проблеми с холестерола - висок холестерол, изключително когато той не реагира на диета, извършения или понижаващи холестерола медикаменти.

Депресия и тревога. Депресията или тревогата, в това число неочакваната поява на паническо разстройство, могат да са признаци за заболяване на щитовидната жлеза.

Промени в тежестта. Необясними промени и проблеми с тежестта могат да бъдат признаци за хипотиреоидизъм и хипертиреоидизъм.

Умора - възприятието на отмалялост, когато се разсъните, или не опцията да работите през целия ден без сън, могат да бъдат признаци на проблеми с щитовидната жлеза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР