Знаете ли, че из цялата страна се събира биологичен материал?

...
Знаете ли, че из цялата страна се събира биологичен материал?
Коментари Харесай

Чужденци събират биологичен материал от руснаци, заяви Путин

Знаете ли, че из цялата страна се събира биологичен материал? При това от разнообразни етноси и хора от разнообразни географски точки на Руската федерация. Въпросът е за какво го вършат? "

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в понеделник на съвещание на Съвета за правата на индивида в Кремъл. Журналисти обърнаха внимание, че са видели изявлението в директното предаване на телевизия Россия 24, само че то отсъства от стенограмата на уеб страницата на президента.

Във вторник представителят Дмитрий Песков разяснява, че " това е информация по линия на спецслужбите на страната ". " Действително, някакви емисари организират такава активност, някакви представители на благотворителни организации ", добави той.

Путин реагира на изявление на ръководителя на организация " Руски публичен институт за изборно право ", съгласно който на 10 септември, когато имаше избори в няколко региона на Русия, във видео каналите за наблюдение какво се случва в изборните секции, имало съвсем 1 милион включвания от IP адреси от чужбина.

" Защо толкоз хора от чужбина се интересуват от нашите избори и вършат видео записи на хората, пък и по какъв начин ще се употребява всичко това по-късно? ", попита Игор Борисов. " Аз персонално съм обезпокоен от това, че облиците на моите съграждани се оказват в непознати ръце и с каква цел ще ги съхраняват. Ясно е, че с някаква цел се прави събиране на информация. "

Путин добави, че събирането на биоматериал се правело професионално, което показвало, че руснаците са " обект на изключително огромен интерес ", само че към всичко това популацията би трябвало да се отнася " без каквито и да е страхове ". " Нека си вършат, каквото желаят, а ние сме длъжни да вършим това, за което сме длъжни ", заключи президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР