Знаете ли, че има специалисти, които се занимават с методите

...
Знаете ли, че има специалисти, които се занимават с методите
Коментари Харесай

Специалисти ни съветват как по-добре да организираме дома си

Знаете ли, че има експерти, които се занимават с методите за оптимална организация на дома? Да се срещнем с техните препоръки. Оставете нещата да отлежат

Когато подреждате движимостите си, правете пет купчини: неща за пренасяне в друга стая, за предоставяне, за предоставяне на избран човек, за мятане и за изчакване. Всичко, с което още не знаете какво да вършиме, оставете в петия куп, намерете кашон и поставете движимостите в него. Сложете етикет и дата след 6 или 12 месеца за наново ревизиране. Ако прескочите този период, значи умерено можете да изхвърлите наличието на кашона, без да се страхувате, че може някой ден да ви потрябва.

Не създавайте нови места за депозиране

Вашата цел е да освобождавате дома си от непотребните неща, а не да им създавате от ден на ден и по-мащабни убежища, написа Elle.

Всяко нещо си има място

Това е главният принцип на положителната организация. Много елементарно можете да разберете дали сте го спазили – в случай че сте в положение да подредите дома си за 30 минути, с цел да посрещнете неочакван посетители, значи движимостите ви са на точните места.

Сложете шедьоврите на децата в рамки

Много родители се чудят какво да вършат с рисунките на техните деца, които с годините се натрупват. Изберете най-хубавите от тях и ги сложете в рамки, като употребявате вътрешното пространство (между изложената рисунка и задната стена на картината), с цел да държите там други рисунки със същия размер.

Инвестирайте в кутии и флумастри

Семейните фотоси и документи съставляват огромен размер. Ако ги държите всичките дружно, постоянно ще ви би трябвало доста време, с цел да намерите нещо съответно. Помислете и за тези, които ще ги наследят, и сложете ред. Купете кутии и ги надпишете с флумастер, като отбележите какво е наличието на кутията, вероятно дати и събития. Вътре във всяка кутия можете да оставите записка, в която да опишете за какво тези фотоси или документи са значими, защо могат да послужат и така нататък

Раздавайте!

Можете, несъмнено, да продадете движимостите, които повече не са ви нужни, като употребявате съответните уеб сайтове в интернет. Но в случай че не ви се занимава с това, има и други способи да им позволите втори живот – раздавайте ги на филантропични организации, библиотеки, читалища, домове за възрастни хора, обърнете се и към църквата, с цел да помогнете на хора в потребност.

Създавайте си спънки против депозиране

Ако кухненската ви маса, работното място или ниската масичка в хола са непрекъснато затрупани с разнообразни движимости, създайте спънки против това. Например, върху масичката в хола сложете хубав съд, цялостен с бисквити, или фруктиера с плодове, а върху кухненската разположете централно подложка за кухненските принадлежности. В края на бюрото пък можете да сложите саксия с хубаво стайно растение. Тези „ логични” движимости ще заемат мястото на безредието.

И колата може да помогне

Вещите, които би трябвало да върнете на някого или да закарате някъде, можете навреме да поставите в колата си, а не да държите някъде из дома. Снабдете се с кошница или комфортна кутия, която постоянно да държите в багажника на колата и да ви служи за нареждане на тези движимости, тъй че да не заемат доста място.

Н аправете вътрешни промени в шкафовете

За да си осигурите повече място за нареждане, прибавете лавици в кухненските шкафове или променете височината на рафтовете в дрешника. На вратите на дрешника пък можете да поставите подобаващи закачалки за шалове.

Избягвайте картонените кутии и кашони

Днес има кутии за нареждане от най-различни материали, които са леки и хигиенични. Картонените са приятни, само че крият риска в тях да се развъждат разнообразни дребни животинки. Хлебарките да вземем за пример доста ги харесват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР