Знаете ли, че едва 47% от жените поставят руж върху

...
Знаете ли, че едва 47% от жените поставят руж върху
Коментари Харесай

Що е то: малко, цветно и прави лицето ти по-свежо?

Знаете ли, че едвам 47% от дамите слагат руж върху лицата си към днешна дата, откакто през далечната 1948 година цели 66% са се възползвали от този страховит козметичен артикул .

За здравословен, естествен и натурален тип на лицето след слагане на грима, няма нищо по-красиво от мъничко руж в верния цвят и на вярното място .

А по какъв начин да го слагаме по допустимо най-хубавия метод? Това ни демонстрира Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео!

Всъщност, имам ли потребност от руж?

Това е може би най-често задаваният въпрос от дамите, изправени пред мноогообразието от гримове на пазара. Но в случай че поставяте декор дьо загар, коректор, пудра, конруриращи артикули, бронзант, т.е. покривате кожата си с останалите гримове, то отговорът е изрично ДА. Ружът е оня дребен акцент в грим визията, който ни оказва помощ да се сдобием със здравословен тип. Независимо дали сте със светла, тъмна, бронзова, доста бяла кожа – ружът е нещо ужасно за всяка една от вас.

Пудра, кремообразен или гел?

Да, ружът може да бъде под най-различна форма. И е значимо да изберем верният. Например кремообразният руж е съвършен за всички видове кожа, изключително за по-сухата. Единствено доста мазната или предразположена към образуването на пъпчици няма да понесе добре тази формула. За тези видове кожа пък е съвършен ружът под формата на пудра. Гелът е превъзходен за мазната кожа, само че пък е много сложен за преливане върху нея.

Как да изберем верния цвят?

Всеки козметичен бранд наложително поддържа съществена палитра от най-различни цветове руж, с цел да може да отговори на потребностите на другите дами – от доста светли розови нюанси, през прасковени, до дълбоки и наситени морави тонове, та даже до червеникави отенъци.

Има няколко съществени правила, по които можем да изберем ружа си, като е въпрос на персонален избор коя „ философия” ще следваме.

 руж Thinkstock

Вариант 1 е да избираме цвета по отношение на кожата ни – това значи да се водим от естествената ни червенина и да не спорим доста с Mайката Природа. Или другояче казано, когато сме в магазина за грим, отиваме с чисто лице и избираме руж, който да е непосредствен от естествения цвят по бузите ни. Като цяло, в случай че осветлението в магазина не ви е в помощ и се колебаете, следвайте тези правила:
Дамите с розов подтон на кожата ще наподобяват най-добре с розови ружове. Ако имате маслинов или жълтеникав подтон – спрете се на прасковени цветове. Ако сте с тъмна кожа, ще ви стоят ужасно леко оранжеви, мрачно розови, даже червеникави нюанси в ружа.
Другият вид е да слагаме ружа по отношение на грима си, т.е. всякога да опитвам с нещо ново. Тук обаче значимото е цветът върху устните да е главен гид в избора на руж по бузките. А даже от време на време можем да топнем с пръст в червилото и напълно леко да го сложим наместо руж.
 Пожелах си мигли като на дамите в Инстаграм... И ми се случи тя! Edna предлага Пожелах си мигли като на дамите в Инстаграм... И ми се случи тя!
Как да слагаме ружа

И в този момент – може би най-важната част. Как да слагаме вярно ружа, тъй че да не подсещаме на съветска кукла или някоя 80-тарска мацка. Той се нанася постоянно по отношение на формата на лицето ни, а точно:

Ако имате овално лице, поставяйте руж по дължина по най-изпъкналата част на скулата.

Ако имате кръгло лице, поставяйте цвета диагонално, с цел да изпъкне скулата повече.

Ако сте с квадратно лице, омекотете чертите като поставите руж в централната част, покрай нослето и изтеглите встрани.

За сърцевидна форма на лицето: поставете малко по бузките на височина ноздрите и изтеглете встрани, покривайки по-голяма част от страните си.

И за правоъгълно лице: нанесете мъничко руж единствено по най-изпъкнала част на бузките.

Вижте в галерията още 3 потребни трика за слагане на руж >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР