Знаете ли, че е възможно да си купите древен гръцки

...
Знаете ли, че е възможно да си купите древен гръцки
Коментари Харесай

Древен гръцки град се продава за 8.3 млн. долара

Знаете ли, че е допустимо да си купите античен гръцки град, изпълнен с руини, за 8.3 милиона $?
Древният град Баргилия, намиращ се край актуалния град Боазичи в Турция, се предлага за продажба в опит да се отбрани античния археологически обект от ловци на антики и съкровища.
Градът е основан през 1 век, а гръцката митология споделя, че е учреден в чест на Баргилос, който бил погубен, когато бил хвърлен от крилатия кон Пегас.
Древният град е с повърхност от към 81.5 акра и е частна благосъстоятелност от 1927 година насам, само че се разпада.
" Ние чуваме ловците на съкровища през нощта, само че не можем да създадем нищо от боязън ", споделя локален човек пред Hurriyet Daily News. Изоставеният манастир в Баргилия в този момент служи като подслон за животни, а крави пасат измежду руините.



Тъй като това е археологически обект, в региона не се позволява строителство. Новият притежател обаче може да изиска този статут да се смени и да построи курорт върху руините.
Археолозите се надяват, че гръцкото министерство на културата и туризма ще купи обекта, с цел да отбрани историческите и археологически полезности, заровени там.

Археологически разкопки в никакъв случай не са осъществявани в Баргилия, по тази причина не е известно какво се намира под земната повърхнина, само че има нещо огромно, като античните създатели загатват. величествен храм на Артемида.
Градът се продаваше и през 2015 година, само че тогава не намира нов притежател, напомня T+L. Този път цената му е понижена с към 2 млн. $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР