Знаете фразата: парите не могат да купят щастие. Оказва се,

...
Знаете фразата: парите не могат да купят щастие. Оказва се,
Коментари Харесай

Парите могат да купят щастие: Ето колко трябва да похарчите

Знаете фразата: пари те не могат да купят благополучие. Оказва се, че това не е напълно правилно. С пари те може да се купи избрана степен на задоволеност от живота, според от това какъв брой благосъстояние имате и по какъв начин го харчите.

Изследванията демонстрират, че прочувственото богатство се покачва дружно с приходите до известна степен. Проучване от 2010 година преглежда изследвания на 450 000 американци и открива, че участниците с по-високи приходи регистрират по-високо прочувствено благоденствие, до годишен приход от 75 000 $. 

Освен че просто имате пари , ето за какво опцията да задоволите главните си потребности, да се наслаждавате на житейския опит и да имате обществени връзки също са значими фактори за задоволство и благополучие в живота.

Основни потребности
Линдзи Брайън-Подвин, LMSW, финансов терапевт и създател на „ Решението за финансово безпокойствие “ споделя, че годишният приход от 75 000 $ може да не е прагът за всички. Възможността да отговорим на главните потребности като храна, жилище и опазване на здравето са съществени цели. Тогава размерът на удовлетворението, произлизащ от приходите, варира според от фактори като разноските за живот във вашия регион и вашите персонални ползи.

Как да се справите с депресията и да повдигнете настроението си
„ Данните са много ясни, че когато можем да се грижим финансово за себе си, психологичното ни здраве е по-добро “, споделя Браян-Подвин. " Стресиращо е да си непрестанно нащрек. "

Всъщност, съгласно CDC, възрастните, живеещи под равнището на беднотия, са три до четири пъти по-склонни да имат меланхолия, в сравнение с възрастните, живеещи на или над равнището на беднотия.

Способността да отговаряте на главните потребности, без да работите на голям брой работни места, също значи, че е по-вероятно да имате време за приятелите и фамилията си, което е значимо за благополучие то. Изследване от Харвард, почнало през 1938 година и проследяващо стотици мъже в продължение на близо 80 години, събира данни както за физическото, по този начин и за психическото богатство. Изследователите открили, че околните връзки, повече от пари или популярност, поддържат хората щастливи през целия им живот.

Опит против материали
След като покриете съществени потребности, дали пари те купуват благополучие , може да зависи от това защо ги харчите, споделя Брайън-Подвин.

Храните, които се борят с депресията и ви радват
Съществува постоянно срещана доктрина, съгласно която харченето на пари за прекарвания ще ви направи по-щастливи от харченето на пари за материални предмети. Някои проучвания поддържат това. Преглед от 2014 година откри, че прекарванията вършат хората по-щастливи, тъй като усъвършенстват обществените взаимоотношения, съставляват по-голяма част от идентичността на човек и е по-малко евентуално да бъдат сравнявани с прекарванията на други хора.

Анкета с повече от 2000 хилядолетия през 2014 година демонстрира, че 78% избират да харчат пари за прекарвания или събития спрямо веществен обект. Същата анкета откри, че потребителските разноски за опит и събития нарастват със 70% от 1987 година насам.

За някои хора обаче пазаруването на избран предмет, може да донесе най-вече благополучие. " Това, което демонстрират проучванията, е, че в случай че имаме доста мощен афинитет към нещо, тогава получаваме доста благополучие от закупуването на това нещо ", споделя Брайън-Подвин, който дава образец с някой, който е разпален по колите.

Когато пари те не купуват благополучие
Една от аргументите, заради които пари те не постоянно са равни на повече благополучие , е наклонността към това, което Брайън-Подвин назовава „ лазене през живота “. Това значи, че когато печелите повече пари , разноските ви постоянно се усилват.

Например в последна сметка може да похарчите пари за неща като участие в клуб или вечери в по-скъпи заведения за хранене. Ако това се случи, може да ви се коства, че нямате задоволително пари , макар че вършиме забележителна облаги.

Щастието зависи и от това какъв брой би трябвало да работите, с цел да спечелите тези пари. „ Може да взимате 300 000 $, което на доктрина звучи отлично, само че в случай че работите 80 часа седмично и не можете да се насладите на пари те, които печелите, тогава какъв е смисълът? “ споделя Браян-Подвин.

Колко пари са нужни на човек, с цел да бъде благополучен, варира. Щастието може да зависи от това какъв брой пари са нужни за покриване на вашите лични съществени потребности и това, което персонално ви носи наслада.

За един човек това може да са абонаментни билети за мач. За някой различен това може да е масаж един път месечно или нов чифт маратонки.

В последна сметка пари те могат да усилят капацитета за задоволство от живота, според от това по какъв начин ги харчите. Ако харчите пари за прекарвания или предмети, които подхождат на вашите полезности, ще увеличите благополучие то си, споделя Брайън-Подвин.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР