Знаете, че за да функционира тялото ви както трябва, е

...
Знаете, че за да функционира тялото ви както трябва, е
Коментари Харесай

10 трика за по-лесно приемане на дневната доза вода

Знаете, че с цел да действа тялото ви както би трябвало, е нужно да приемате задоволително огромно количество вода, нали? Общоприето е, че с цел да се чувствате добре и да бъдете здрави, би трябвало да приемате най-малко по 1,5л вода на ден. За някои хора обаче не е чак толкоз елементарно да пият задоволително вода и заради тази причина ние сме подбрали няколко трика, които може би ще ви оказват помощ да изпивате нужното количество вода дневно. Ето ги и тях:
1. Овкусете водата си - какво по-хубаво от вода с усет. Добавете обичаните си билки, плодове и зеленчуци и ги оставете да се наквасен във водата за една нощ. Най-подходящи за прибавяне за ментата и лимонът. Също по този начин те имат силата да забързат метаболизма ви.
2. Използвайте приложения - към този момент има приложения, които ви припомнят да пиете вода по-често. Просто оставете едно шише вода до себе си и единствено чакайте приложението да ви подсети. Можете да извършите същото, употребявайки аларми, настроени да звънят през избран интервал от време.
3. Купете си 2 литра вода при започване на деня - преди работа минете през магазина и си купете две бутилки вода. Поставете си за цел да изпиете първото шише до обяд, а второто до края на деня. По този метод ще следите какъв брой вода консумирате.
4. Използвайте сламка - може би звучи доста необичайно, само че е потвърдено, че човек пие повече вода, употребявайки сламка. Можете да си купите една и ще изпиете нужното количество вода незабелязано.
5. Заменете газираните питиета с вода - можете да ги замените и с плодови сокове, само че за никой не е загадка, че ще е доста по-полезно да пиете вода вместо каквито и да бил други питиета. Ако спрете газираното доста ще намалите приема на захар, което би ви било от изгода, в случай че спазвате диета. Така освен ще се отървете от непотребните килограми, само че и ще дадете на тялото си нужното количество вода.
6. Започнете да се храните с артикули с високо наличие на вода - започнете по-често да се храните с храни като краставици, любеница и така нататък Ако включите такива храни в ежедневното си хранене, ще свалите ненужните килограми доста по-бързо.
7. Пийте по една чаша вода с всяка чаша алкохол - в случай че желаете да избегнете дехидратацията и махмурлука на идващия ден, пийте по една чаша вода дружно с всяка чаша алкохол, която изпивате. Така ще поддържате равнищата на течности в организма си.
8. Вземете си вода, когато пътувате - в случай че прекарвате доста време в пътешестване си вземете една бутилка вода, с цел да не чувствате жадност по време на пътя. Поставете я до вас и по този начин опцията да пиете вода по-често ще се усили.
9. Купете си бутилка с воден филър - по този метод няма да се постанова непрекъснато да купувате вода от магазина. Ще можете да пречиствате водата си посредством тази бутилка и непрекъснато ще имате приятна на усет и чиста вода, без да се постанова да давате пари за нея.
10. Постоянно дръжте вода покрай себе си - колкото по-често бутилката с вода попада в полезрението ви, толкоз по-често ще пиете вода. Сложете я на бюрото си, в чантата си или до леглото си, с цел да я виждате и да се сещате, че би трябвало да пиете повече вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР