Знаете, че трябва да избягвате сурово месо и яйца, нали?

...
Знаете, че трябва да избягвате сурово месо и яйца, нали?
Коментари Харесай

Седем храни, които не трябва да се консумират сурови

Знаете, че би трябвало да избягвате сурово месо и яйца, нали? Но има доста други храни, които несъмнено желаете да приготвите преди ястие, а някои от тях могат да ви изненадат. При здравословното хранене знаем, че по-полезни са суровите зеленчуците и колкото по-малко термична обработка минават, толкоз по-добре. Но има и изключения. През последните години центрове за надзор на болесттите са разпознали разнообразни патогени и съставки, които не би трябвало да бъдат одобрявани в сурово положение. Ето кои са те:

Картофи

Яденето на картофи сурови може да провокира отичане на корема и нежелани стомашно-чревни резултати, тъй като картофите съдържат нишестета, които не са устойчиви на храносмилането.

Фасул

Ето още една обикновено здравословна храна, която може да бъде рискова, в случай че се яде по неверен метод. Червеният фасул е цялостен с протеини, фибри и антиоксиданти, само че яденето им може да докара до проваляне на стомаха.

Сурови, не добре изсушени салами

Тези салами могат да се заразят с избрани бактерии, когато са сурови. Когато обаче се изсушат, бактериите в саламите умират и може да ги хапвате умерено.

Мляко

Млякото, което идва напряко от кравата, без да се пастьоризира, може да съдържа нездравословни бактерии като ешерихия коли и салмонела.

Някои типове бадеми

Бадемите, които познаваме и обичаме, се назовават ​​„ сладки бадеми “ и има някои отлични здравословни аргументи да ги ядем. Горчивите бадеми наподобяват на своя братовчед. Те са тип сладки бадеми, само че съдържат циановодородна киселина, която е рискова композиция от циановодород и вода.

Патладжан

Суровият патладжан съдържа соланин, същият токсин, който прави суровите картофи проблематични. В частност „ младите патладжани “ или патладжаните, които са били събрани при започване на растежа им, съдържат по-голямата част от този токсин.

Гъби

Гъбите съдържат голям брой потребни субстанции, в това число антиоксиданти, витамини от група В и калий. Някои лекари означават обаче, че топлината е нужна, с цел да се освободят някои от тези хранителни субстанции и изгоди. Освен това, суровите гъби са известни с това, че са мъчно смилаеми и са измежду най-концентрираните източници на естествено срещащ се токсин, агаритин. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР