Знаете, че имаше голям набор от мерки, които предложиха коалиционните

...
Знаете, че имаше голям набор от мерки, които предложиха коалиционните
Коментари Харесай

Андрей Гюров за антикризисните мерки: Реална помощ и грижа за най-засегнатите


Знаете, че имаше огромен набор от ограничения, които предложиха съдружните сътрудници. Нямаше по какъв начин всички да влязат в пакета и някои отпаднаха, като минималната заплата. Търсим формула, с която да се подвига минималната заплата на база икономическия растеж в страната. С оповестените през днешния ден ограничения се вижда, че разговор в обединението има. 

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS ръководителят на Парламентарната група на " " Андрей Гюров във връзка показаните от кабинета " Петков " антикризисни ограничения. 

" С " Демократична България " споделяме едно и също виждане за унищожаване на съветското въздействие в България. Първият метод за навлизане на това въздействие е корупцията. Вторият механизъм е интернационалното състояние на Западните Балкани и по-скоро връзките ни със Северна Македония. Третият метод за навлизане на съветското въздействие у нас е енергийната взаимозависимост. Позицията ни за РСМ е ясна. Ние желаеме да забележим Скопие допустимо най-бързо в Европейски Съюз, само че желаеме и да забележим действителни дейности за отбрана правата на българските жители в РСМ. Чакаме ответни дейности от страна на РСМ. Само за няколко седмици държавното управление съумя да отстрани зависимостта от съветските доставки на газ, освен това без да се наруши режима доставки. Предишните ръководещи не направиха нищо по тази тематика през последните 12 години. В тази напрегната обстановка държавното управление съумя да реализира доста триумфи ", разгласи Гюров. 

" Предпочитаме да назоваваме пакета от ограничения антикризисни ограничения. Инфлацията идва извън и държавното управление може да направи доста малко, с цел да я спре. Трябва да създадем две неща. Да помогнем на хората, които ще постардат най-вече от инфлацията и ще я усетят най-силно. Второто е този пакет от ограничения да не нарушава бюджетната рамка. С тези ограничения не би трябвало да покачваме търсенето, с цел да не покачваме инфлацията. Ще би трябвало да работим доста деликатно с антикризисните ограничения. Ще подпомогнем най-нуждащеите се. Другата цел е да подмогнем бизнеса, с цел да може да се основават нови работни места. Това е методът за излизане от инфлационната серпантина. Друга съществена мярка е подпомагането на работещите родители. Те ще усетят юли месец тази мярка, когато им останат повече пари, тъй като ще има по-малко удръжки на техните заплати ", разкри ръководителят на ПГ на Политическа партия.  

" Реално пенсиите ще се вдигнат към 20%. Това е рална помощ и грижа за хората с най-ниски приходи - нашите пенсионери. С тези 60 лв. пенсиите ще се усилят дълготрайно. С второто ни решение ще актуализираме пенсиите по Швейцарското предписание, като това ще стане обратно във времето от 2008 година. По този метод ще почистим всички неравенства. Третата ни мярка е на два пъти да увеличим оптималната пенсия. За мен имаме един действително работещ пакет от ограничения, който ще подкрепи хората ", безапелационен бе Андрей Гюров. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР