Знаете, че бензиновите и дизеловите двигатели работят различно - докато

...
Знаете, че бензиновите и дизеловите двигатели работят различно - докато
Коментари Харесай

Винаги Сме Се Чудели, Но Ето Какво Се Случва, Когато Заредиш Дизелова Кола С Бензин! Разбиващо Видео!

Знаете, че бензиновите и дизеловите мотори работят друго - до момента в който при нафтата се разчита на високата компресия за възпламеняване на горивото, бензинът се пали от свещ в горната мъртва точка на придвижването на буталата. Течностите просто реагират друго на нагряване. Бензинът се изпарява и възпламенява относително елементарно, а дизелът въобще не реагира с такава подготвеност даже на открит огън, написа Офнюз.бг.

Тогава какво се случва когато двете горива се смесят? Това ни демонстрира консуматор на YouTube, въоръжен буркан и по малко от двете горива. Вдъхновен от неточност на другар, той забърква примес дизел и бензин в съответствие 90-10. Експериментът демонстрира, че даже при относително ниска централизация на бензин, получената течност е летлива и се възпламенява с лекост. Нещо, което не би трябвало да се случва в мотор на нафта.

Разбира се, има и други последствия от объркването на горивото. Дизелът има и функционалност на лубрикант за горивната система. Бензинът от своя страна не може да свърши същото и ето за какво неверното зареждане може да докара до прибързано изхабяване на съставни елементи.

Все отново сходни гафове ще не престават да се случват и за ваше утешение би трябвало да отбележим, че неправилната течност няма мигновено да унищожи колата. Ако се усетите в точния момент, едно източване и зареждане с чисто гориво ще свърши работа.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР