“Знаем много ясно къде сме дошли и какво се очаква

...
“Знаем много ясно къде сме дошли и какво се очаква
Коментари Харесай

Хубчев: Знаем къде сме дошли и какво се очаква от нас

“Знаем доста ясно къде сме пристигнали и какво се чака от нас. Знам за напрежението, знам и какво би трябвало да създадем. Ще се опитаме съгласно нашите визии и разбирания да го създадем това нещо ”, разгласи новият треньор на Левски Петър Хубчев при формалното си показване на стадион “Георги Аспарухов ” през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По-рано този месец някогашният народен селекционер подписа контракт със “сините ” за две години с алтернатива за удължение с още една, като на “Герена ” той ще работи със своите помощници Георги Донков и Левон Апкарян, както и треньора на вратарите Армен Амбарцумян. В началото на днешната си конференция Хубчев разяснява раздялата си с националния тим. “Официалното изявление от футболния съюз беше, че в един миг съм бил колеблив и съм го споделил на президента. Това дръзвам да настоявам, че не е истина. Не съм бил колеблив, а съм бил твърдо уверен, че по метода, по който ние разбираме нещата и по метода, по който се случваха, ние не можехме повече да бъдем потребни там. За това нещо съм уведомил навреме хората, които би трябвало да знаят. Не е било на Великден, било е доста преди този момент. За мен тематиката завършва през днешния ден. С цялото си сърце искам триумф на Балъков и два пъти повече поради момчетата, с които работихме през последните две години. Наистина от цялото си сърце искам триумф на националния тим ”, сподели той.

“Знаем доста ясно къде сме пристигнали и какво се чака от нас. Знам за напрежението, знам и какво би трябвало да създадем. Ще се опитаме съгласно нашите визии и разбирания да го създадем това нещо. Ръководството е осведомено с тия наши визии, с разбирането ни за работа, приели са ги, от тук-нататък желая с цялата ми отговорност да ви кажа, че няма да нарушим тия правила. Това са неща, които са ни носили, въпреки и дребни, само че триумфи. Убедили сме управлението какви способи ще използваме. Надявам се и най-важният миг за нас е да убедим футболистите в това нещо. Ако ги убедим и го одобряват, ще бъде добре за нас и за тях ”, добави Хубчев.

“Левски и ЦСКА са грандове в България, с помощта на огромната фенска маса, която имат и на футбола, който изповядват. Нищо ново няма да кажа от това, което най-малко 5-6 треньора са споделили тук. Трябва да играем нападателен футбол, настъпателен футбол, да означаваме колкото може повече голове, само че ние имаме едни правила във футбола, които съблюдаваме. Мисля, че Гошо Тодоров подмятна малко по тая тематика в едно от изявленията си, че няма по какъв начин с 37 позволени гола да станеш първенец. За мен няма разделяне на нахлуване и на отбрана ”, сподели още новият треньор на “сините ”.

Хубчев разкри, че ще желае нови футболисти на всички постове в отбор, като се надява да бъдат привлечени 5-6 класни чужденци. “Важно е какви футболисти ще съберем. Системата е окей, ние някаква супер нова система няма да измислим, те са измислени тия системи, въпросът е, че всеки треньор и всеки щаб практикува избран тип футбол, с помощта на това с какви футболисти разполага. Според мен би трябвало да има 5-6, в случай че са трима или четирима ще бъде отново добре, доста класни чужденци. Или футболисти с по-голям опит, само че освен по-класни като футболисти, а с доста по-различно мислене като експерти. Което не включва освен футбола, а държание в персоналния живот, храна, отношение, държание на публични места. Ако успеем да намерим такива хора, нашата задача е да вкараме колкото се може повече юноши към тях. Не се сещам пост, на който няма да притеглим футболист, в случай че имаме опция. Целта е да има конкуренция, и то в действителност мощна конкуренция ”, изясни той.

Хубчев разяснява, че тимът ще се опита да бъде съперник за купата още през идващия сезон. “Всеки треньор може да избяга от съответен отговор, като каже, че футболът е развой и се желае време, две до три години дори споделят. Окей, супер, в случай че ни ги даде. Но аз знам пределно ясно къде сме и че такова време нямаме. Спомена се няколко пъти от управлението, че няма да се търсят бързи резултати, само че аз напълно почтено им споделих, че не им имам вяра и че не го желая това нещо. Ще опитаме да съберем точните хора. Повече себераздаване, доста повече тренировки, доста по-стегнато отношение в персонален живот и в професионално отношение. Много по-заедно да бъдем като тим, ще се опитаме да го създадем това нещо ”, сподели той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР