Знаем колко са заети всички шефове и как би било

...
Знаем колко са заети всички шефове и как би било
Коментари Харесай

Как да напишете имейл до шефа така, че да си гарантирате отговор

Знаем какъв брой са заети всички шефове и по какъв начин би било цяло знамение, в случай че въобще прочетат мейла, който сме им написали. Знаем също по този начин какъв брой е изнервящо да не получим отговор, изключително когато обстановката е сериозна.

Експертът по бизнес връзка Кейти Л’ьорьо споделя няколко трика във воденето на подобен вид преписка, които ще донесат по този начин стремежи резултат – отговор от шефа.

Ясно наличие

Винаги бъдете красноречиви в изрече си и не превръщайте мейла си в психоаналитик. Избягвайте дългите и комплицирани фрази, както и изрази като „ чудя се”, „ не знам”, „ може би”. Бъдете ясни, кажете тъкмо от какво се нуждаете и по кое време.

Започвайте с въпрос

Не оставяйте съответния въпрос, който имате, за най-сетне откакто сте обяснили на дълго и необятно какво тъкмо желаете. Започвайте с „ Мислите ли…”, „ Можем ли…”, „ Ще потвърдите ли…”, а по-късно очертайте евентуалното решение на казуса. По този метод шефът ви може да отговори с " да " или " не ", без да се постанова да чете задълбочено, а единствено да види небрежно защо става дума.

Поискайте среща

Понякога се нуждаете от освен това от сбито " да " или " не ". Уви, заетите хора не желаят да четат за вашия проблем, а още по-малко желаят да ви пишат дълъг отговор. Ако сте стигнали сериозно състояние по даден план и не можете да продължите без утвърждението на шефа си, то изпратете мейл, в който се споделя, че сте пробвали това и това, само че имате потребност от персонална среща, с цел да продължите работата си дейно.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР