Знаем колко е важно да се храним правилно и да

...
Знаем колко е важно да се храним правилно и да
Коментари Харесай

Храненето, наднорменото тегло и факторите, които влияят на килограмите

Знаем какъв брой е значимо да се храним вярно и да спортуваме постоянно, с цел да имаме тялото, което желаем. Но от време на време освен тези два фактора оказват въздействие върху показанието на кантара. Ето защо още би трябвало да внимаваме, в случай че желаеме да отслабнем, само че все не ни сe получава.

Лекарства

Ако одобряваме медикаменти, може би точно те са повода да качваме или да не можем да свалим килограми. Разбира се, не всички имат сходен резултат, само че би трябвало да се срещнем в детайли с противопоказанията на всяка брошура.

Най-често дебелеем от антидепресанти, когато приемът им продължи повече от няколко месеца. Някои противозачатъчни с по-висока централизация на хормони също идват в комплект с този нежелателен резултат. В сходни случаи е най-добре да сe консултираме с доктор.

Сън

Ако не си набираме нужното количество сън, можем да виним единствено и само себе си за килограмите, които по този начин и не изчезват. Когато не се наспиваме, тялото е в стрес. То приема неналичието на съответна отмора като застрашаваща живота и здравето ни обстановка и натрупа мазнини, които да ни бъдат запас за незабавни случаи.

А има и едно друго, много по-логично пояснение - колкото повече време сме будни, толкоз повече пъти ще огладняваме. Когато гладът ни налегне в дребните часове на нощта, е доста евентуално да го заситим с нещо много нездравословно, което ни е на разположение.

Хормони

Хормоналният дисбаланс в организма в избрани случаи води до надебеляване. За да изключим или потвърдим тази причина, е належащо да посетим ендокринолог и проучвания. Ако щитовидната жлеза не действа вярно, диетите и упражненията няма да ни оказват помощ.

Нарушения в хормоналните равнища при дамите настъпват и при синдрома на поликистозните яйчници. Това е съществено положение, което изисква съответно лекуване. А с него в множеството случаи идва и свалянето на килограми.

Ген

Ако нашите родители и други членове на семейството са по-пълнички, евентуално имаме генетична обремененост. Но това не е толкоз съдбовно и непреодолимо, колкото звучи. Просто би трябвало да сме с нараснало внимание към метода си на живот и да бъдем една концепция по-усърдни в грижите за фигурата си още от ранна възраст, написа Insider.

Възрастта

Е, с нея също е мъчно да се борим. Неизбежно е с напредването на годините да губим мускулна маса и да трупаме повече мазнини. Но това не значи, че в случай че не сме към този момент първа младост, би трябвало да сме дебели.

Всичко още веднъж опира до привички и метод на живот. А най-голямо въздействие оказва по какъв начин сме се грижили за тялото си на млади години. Дебели някогашни спортисти рядко се намират.

Мускули

Завършваме с нещо много по-приятно. Ако съблюдаваме прецизна диета и упражняваме постоянно, само че показанието на кантара се повишава, това не е мотив за суматоха. Когато спортуваме, горим мазнини и градим мускули. И точно мускулите сформират тези килограми от горната страна. Затова тази цифра не всеки път е от голяма важност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР