Знаем, че времената са предизвикателни за пътуващите. Въпреки че не

...
Знаем, че времената са предизвикателни за пътуващите. Въпреки че не
Коментари Харесай

10 летни атракции/приключения, които си струва да посетите

Знаем, че времената са предизвикателни за пътуващите. Въпреки че не можем да пътуваме до всички дестинации в нашите описи, можем да стартираме да ги планираме. Ако се чудите къде да отидете, този лист е отлично място за начало.

1. Мачу Пикчу, Перу

Туристите бързо означават Южна Америка, до момента в който търсят по-малко известни, неоткрити места в света. Мачу Пикчу обаче е една от най-разпознаваемите икони на континента и това си проличава по броя на туристите. След като доближиха повече от 1 милион през 2016 година, локалните управляващи взеха решение да лимитират броя на посетителите в напъните си да спасят скъпоценните руини от рушене.

2. Стоунхендж, Англия

Комплексът от исторически каменни монументи, прочут като Стоунхендж, датира от 2000 година до 3000 година пр.н.е. Емблематичната забележителност е един от най-известните обекти във Англия и една от най-посещаваните туристически атракции. След като Стоунхендж бе прибавен в Списъка с обекти на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО през 1986 година, годишните гости скочиха до над 1,5 милиона.

3. Христос Спасителя, Бразилия

Вероятно сте виждали фотосите, показващи тълпите хора, сгушени под солидната бяла скулптура на Христос. Христос Спасителя е едно от Новите седем чудеса на света, като хвърля сянката си над към 1,8 милиона гости годишно. Най-добрият или най-лошият ден за Рио де Жанейро, според от това по какъв начин бихте го приели, е Великденската неделя. През последните години на датата на религиозния празник под статуята се събират повече от 14 000 души.

4. Акрополът в Атина, Гърция

Макар акрополите в цяла Гърция да са доста, заради значимостта си за историята на Древна Елада, точно този е именуван Акрополът. Любопитен факт е, че Акрополът се ремонтира непрекъснато от 1975 година насам. Въпреки това обаче, туристите не престават да се стичат до обекта година след година. През 2019 година забележителността е посетена от близо 4 милиона туристи.

5. Айфеловата кула, Франция

Разположена в сърцето на Париж, най-романтичният град в света, Айфеловата кула се е трансформирала в негов същински знак и известна туристическа дестинация. Посещението на Айфеловата кула оглавява доста пътеводители. И не е изненада, като се има поради 7-те милиона гости, които си вършат селфита под металния колос, висок почти колкото 81-етажната постройка.

А в случай че, с изключение на фен на новите и непознати дестинации, сте почитател и на мощните чувства, идващите пет оферти са особено за вас…

6. Скачане от канара

Скачането от канара е може би най-лесната активност във вашия лист. То не изисква съвсем никаква подготовка – всичко, от което се нуждаете, е бански костюм и малко храброст – и има безчет невероятни места по света, с цел да го извършите. Едно удивително място за това е Rick’s Cafe в Негрил, Ямайка.

7. Скок с бънджи

Този спорт се популяризира много през последните няколко десетилетия и към този момент може да се практикува съвсем на всички места по света. Пейзажът не е толкоз значим, когато се спускате към Земята, само че един от най-красивите и ужасяващи скокове е над Невис покрай Куинстаун, Нова Зеландия. Скачаш от кабина, окачена над дефиле, и паднеш за осем секунди…

8. Разходка върху вулкан

Можете да отидете на туризъм на всички места, само че няма нищо изключително рисковано в обикновенната разходката в планината. За да коригирате това, пробвайте да влезете в недрата на Земята. Едно от най-хубавите места за преходи с вулкани е планината Етна – както поради гамата от направления, необикновено дейното си положение, по този начин и заради обстоятелството, че всеки ден, прекаран в Етна, ще приключи със сицилианска вечеря.