Знаем, че приемът на витамини и минерали е важен за

...
Знаем, че приемът на витамини и минерали е важен за
Коментари Харесай

Защо е важно да приемаме магнезий през зимата?

Знаем, че приемът на витамини и минерали е значим за организма ни и вярното действие на имунната ни система. Полезните субстанции ги набираме от консумирането на избрани храни или от хранителни добавки. За потреблението на последното се нуждаете от консултация с доктор, преди да преминете към пряк банкет.

Магнезият е минерал, който взе участие в 300 ензимни процеси в организма. Той е значим за сърцето, мозъчната активност, мускулите, клетъчното разделяне и действието на нервната система. Не би трябвало да допускате дефицитът му, изключително през зимата. Ето и за какво.
Безценните изгоди от магнезия
Магнезият е един от детайлите, които са нужни за действието на нашето тяло. Той е един от най-често срещаните детайли в кле...
Прочети повече
Детокс

Магнезият оказва помощ за освобождение на клетките от нездравословните субстанции и от пречистването на организма. Минералът подтиква активността на клетките и по този начин подкрепя детокса. Магнезият оказва помощ за положителния сън, освобождение от напрежението и действие на нервната система. Поради тази причина можете да попитате персоналния си доктор за положителни хранителни добавки, които са обогатени с магнезий. Можете да си вършиме и отпускащи бани с британска сол, която е магнезиев сулфат.

За добър имунитет

Магнезият въздейства на тялото ни и по какъв начин то се оправя с другите възпаления. През зимния интервал сме изложени всекидневно на настинки и грипни положения. Поради тази причина и магнезият ни е мощно нужен през този интервал. Също по този начин, в случай че спортувате, минавате през разнообразни прочувствени катаклизми, тялото ви ще има потребност от минерала. По време на спорт ние губим електролити, които е значимо да си ги набавим след подготовка.

За положително въодушевление

През зимните месеци слънчевите лъчи са много по-малко и производството на серотонин е по-ниско. За да бъдете в въодушевление, да имате сила и да сте спокойни, то се нуждаете от магнезий. Ако постоянно изпадате в раздразнителни положения или сте непрекъснато изморени, то може да имате недостиг на минерала.

Спомага за образуването на витамин D

През зимните месеци има недостиг на този витамин, а пък имунната ни система се нуждае от него. Когато имаме задоволително магнезий, то той се синтезира, дружно с калия. Можете да си го набавите и от храната, само че в много лимитирани количества. По-добре е да се консултирате с персоналния си доктор коя хранителна добавка е подобаваща за вас. Когато приемате двете добавки, ще можете да тонизирате тялото си и то ще бъде по-устойчиво на грипния сезон.

Признаци за недостиг на магнезий

Споменахме някои то тях, само че ето и цялостния лист на признаците, които демонстрират недостиг:
Няколко аргументи да консумираме спанак по-често
Всички знаем историята за Помпай Моряка и по какъв начин той има сили от спанака. Макар и шеговито показано, има и огромна доза истина. Спанакът...
Прочети повече
·         Безсъние

·         Запек

·         Нервни разстройства

·         Забавен метаболизъм

·         Сърцебиене
Магнезий за болки в коляното – по какъв начин работи и всичко, което би трябвало да знаем за него
Питали ли сте се в миналото за какво да приемате магнезий за болки в коляното? Този минерал има редица физиологични функционалности и всички те са в по...
Прочети повече
·         Главоболие и мигрена

·         Усещане за уязвимост или отмалялост

·         Изтръпване и мравучкане

·         Влошаване на положението на кожата

·         Мускулни крампи и други.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР