Знаем, че почти всяка една храна или лекарство са полезни,

...
Знаем, че почти всяка една храна или лекарство са полезни,
Коментари Харесай

Няколко безвредни продукта, които могат да съсипят здравето ви, ако прекалите с тях

Знаем, че съвсем всяка една храна или лекарство са потребни, в случай че не прекаляваме с тях. В противоположен случай следствията биха могли да бъдат ужасни.
Ето лист с известни артикули, които могат да навредят на здравето ви, в случай че прекалите с тях:

Соев сос
През 2013 година млад мъж от Съединени американски щати се обзалага, че може да изпие цяла бутилка соев сос (около 970 милилитра). В резултат на това получава припадък и губи схващане. След като го преглеждат, лекарите споделят, че е извънредно обезводнен и в тялото му има прекомерно огромно количество натрий. Подобен дисбаланс е рисков, защото може да докара до инфаркт.

Черен чай
През 2014 година 56-годишен мъж е признат в болница с бъбречна непълнота, провокирана от пиенето на прекалено много леден чай. Оказва се, че той е приемал по 16 чаши дневно, което е довело до тези страховити последици. Бъбреците му са били повредени от оксалат – химикал, който се среща в черния чай. Не пийте повече от 6 чаши черен чай дневно.

Индийско орехче
Малките дози индийско орехче са безвредни. Повече от две супени лъжици обаче може да докара до халюцинации.

Паста за зъби
Ако погълнете огромни количества паста за зъби, в която няма флоурид (йон на флуора), евентуално просто ще разстроите стомаха си. Въпреки обстоятелството, че флуоридът е естествен детайл, той е отровен за хората доста повече от оловото. Инжекция с 2-5 грама натриев флуорид (стандартен съставен елемент в пастата за зъби) е смъртоносна доза. Флуоридът в тубата паста за зъби междинен размер е задоволителен да убие малко дете, в случай че употребява цялото количество едновременно. Пастата за зъби с флуорид съдържа доста по-висока централизация от него в съпоставяне със наличието му в околната среда.

Риба звук
Яденето на огромни количества риба звук е рисково. Знаете ли обаче какъв брой тъкмо? Определени типове риба звук съдържат повече живак от другите. Ако човек тежи 68 кг, той не би трябвало да яде повече от 136 гр риба звук на всеки 9 дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР