Знаем, че да си щастлива, уверена и спокойна работеща майка

...
Знаем, че да си щастлива, уверена и спокойна работеща майка
Коментари Харесай

5 съвета как да бъдете щастлива работеща мама

Знаем, че да си щастлива, уверена и спокойна работеща майка не е елементарно начинание. Рядко можете да се посветите напълно на работата или развъждането на детето и крайният резултат е изтощена и недоспала мама, която не се усеща пълноценна на нито един “фронт ”. Но пък има трикове, които безспорно оказват помощ при “жонглирането ”.

Отървете се от майчината виновност

Майките постоянно се усещат като “предатели ”, когато би трябвало да се върнат на работа след майчинство. А още по-често получават неодобрителни погледи, тиктакане с език и реплики от сорта на “Ами детето ти кой ще го гледа? ” Чудим се за какво този стандарт към момента участва в нашето прогресивно общество? Някои дами нямат финансова опция да гледат детето си две и повече години, а други вземат решение да се върнат на работа, тъй като не желаят да се откажат от кариерата си. Каквато и да е повода, решението да бъдете работеща майка е избор, с който би трябвало да се гордеете. Бъдете уверени, че вършиме най-хубавото за цялото си семейство, в това число и за себе си.

Пестете време

Не се опитвайте да сте изрядна стопанка, съвършена майка и “служител на месеца ”, в случай че просто сте на лимита на силите си. Вместо това, планирайте стратегически дейностите си и не губете ненужно време. Пазарувайте хранителни артикули онлайн, поръчвайте храна от близкия ресторант, когато нямате време за готвене или пък помолете съседката да ви помогне с миенето на прозорци. Никой няма потребност от това да сте съвършена.

Намерете ясла/детегледачка, на която вярвате

Да знаете, че детето ви е в любяща среда, е от решаващо значение да сте спокойни и пълноценни, когато сте на работа. Намерете детегледачка, ясла или родственик, на които имате цялостно доверие. Не тръгвайте на работа още в деня на разлъка, оставете си интервал на акомодация.

Говорете намерено с работодателя си

Всички знаем какъв брой постоянно се постанова майката да взима болнични, до момента в който детето е още малко. Бъдете открити с работодателя си и помолете за по-гъвкаво работно време. Разбира се, това напълно не значи, че няма да сте продуктивни в офиса. Напротив, проучване демонстрира, че точно дамите, които скоро са се върнали от майчинство, са най-амбициозните чиновници. Те са по-склонни да пропущат обедните почивки и да идват по-рано на работа.

Поддържайте мощна връзка с колегата

Ключът към щастливия дом стартира с благополучен брак. Не подценявайте връзката си, за сметка на останалите интензивности, които имате. Ако е допустимо, намерете време най-малко 2 пъти месечно да излизате единствено двамата на кино или ресторант. Организирайте си домашни вечери без телевизия и телефони, когато децата заспят. Така ще се чувствате спокойни, уравновесени и подкрепени.

Инфо: https://www.iwoman.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР