Знаехте ли, че във Финландия децата слушат динозаври, които свирят

...
Знаехте ли, че във Финландия децата слушат динозаври, които свирят
Коментари Харесай

Интересни факти за живота във Финландия

Знаехте ли, че във Финландия децата слушат динозаври, които свирят Heavy Metal, мъжете могат да носят съпругите си, с цел да завоюват бира, а кметовете се хвърлят във вода за положителни каузи? В тази публикация ще ви разкажем няколко забавни обстоятелството за живота във Финландия.

1. Паркинг за кучета наоколо до магазини и други места

Във Финландия има закон, който кара всички да построяват специфични места за паркиране на кучета. Собствениците на компании могат да бъдат санкционирани, в случай че нямат тези места за паркиране.

2. Мечове за доктори

В някои финландски университети към момента имат традицията, че когато някой получи докторска степен, се възнаграждава освен с тапия, само че и с меч. Единственият минус е, че от време на време студентите би трябвало сами да си ги купят.

3. Хората от Финландия са запалени читатели

Финландците са една от най-запалените народи по четенето в света. Населението на Финландия е малко над 5 милиона души, само че всяка година те заемат над 67 милиона книги от библиотеки. Частните библиотеки даже могат да бъдат открити в бензиностанциите. И най-удивителното е, че в някои огромни библиотеки можете да заемате освен книги, само че и музикални принадлежности, спортно съоръжение и даже шевни машини.

4. Кучета за четене

Има кучета, които оказват помощ на слепи хора, а във Финландия има специфични кучета за четене, които оказват помощ на децата да научат сложния финландски език.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР