Знаехте ли, че освен че поддържа дъха ви свеж, водата

...
Знаехте ли, че освен че поддържа дъха ви свеж, водата
Коментари Харесай

16 изненадващи приложения на водата за уста

Знаехте ли, че като се изключи че поддържа дъха ви пресен, водата за уста има и един куп други приложения? Тя е антисептик, има антигъбични свойства и е потребна за един куп неща от всекидневието ни. От третирането на акне, до чистенето на очила и елиминирането на миризмите от нашите ходила.

В идващите редове ще ви представим 16 изненадващи приложения на водата за уста, за които евентуално не сте подозирали.

Елиминира неприятните миризми

  • Ако сте рязали лук, чесън или риба в кухнята, просто втрийте малко вода за уста в ръцете си.
  • Изсипете малко вода за уста върху забрадка и започнете да масажирате ходилата си след душ. По този метод ще ги запазите свежи за по-дълго време.
  • Кухненското кошче издава неприятни  миризми? Поставете клечки за уши или хартиени кърпи, напоени с вода за уста, в него.

Отстранява гъбичките по вашите нокти и крайници

Смесете 2 равни елементи вода за уста и оцет. Вземете съчка за уши и я потопете в разтвора. Навлажнете памучен тампон с образувалата се примес и го нанесете върху наранена зона. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти дневно. Ако го вършиме постоянно, до две седмици ще видите първите резултати.

Предотвратява пърхота

Антигъбичните свойства на водата за уста я прави и идеално средство за битка с пърхота. Преди да се изкъпете, смесете 1:1 вода с вода за уста. Щом измиете косата си с естествен шампоан, нанесете сместа върху главата си. Оставете я да постои най-малко няколко минути, след което изплакнете.

Облекчава ухапванията от комари

Поставете памучен тампон, пропит във вода за уста, върху засегнатата зона. Това ще облекчи както сърбежа, по този начин и подуването.

Тонизира кожата на лицето

Водата за уста отстранява както непотребния грим, по този начин и мръсотиите по кожата ви. Същевременно тя е и чудесно средство за битка с акнето. Изсипете малко вода за уста върху памучен тампон и го нанесете върху лицето, само че не прилагайте този способ, в случай че имате сензитивна кожа.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР