Знаехте ли, че емоциите ни имат пряка връзка с промяната

...
Знаехте ли, че емоциите ни имат пряка връзка с промяната
Коментари Харесай

Как емоциите ни влияят на отслабването

Знаехте ли, че страстите ни имат директна връзка с смяната в килограмите?

Експертите са безапелационни, че когато ви липсва убеденост, или се чувствате самотлни и даже, когато сте щастливи, всичко това се отразява на отслабването. Причината са хормоните, които тялото ни създава в даден прочувствен миг, а това работи непосредствено върху мастните кафези и може да се провокира даже повишение на тежестта, даже да не сте трансформирали режима си.

Ето какво се случва при следните пет страсти:

Самота
В изследване, което преглежда връзката сред хормоните и държанието е открито, че хората, които се усещат самотни, имат най-високи равнища на хормона, който подтиква апетита – грелин. Това е и повода след хранене да се почувстват по-бързо гладни.
Как да го измененията: Спрете да употребявате нон-стоп обществените мрежи и излезте на открито. Изследванията демонстрират, че дълготрайното потребление на Интернет изостря чувството за самотност.

Липса
Когато чувствате някаква липса, това се демонстрира като апетит. Експертите споделят, че когаето се опитате да устоит на всевъзможни изкушения, ще почувствате още по-силно предпочитание за тях.
Как да го измененията: Веднъж седмично се насладете на вкусна храна без виновност.

 Как страстите ни въздействат на отслабването

Стрес
Когато сте под стрес производството на адреналин се усилва, което кара мастните кафези да отстранят своите ресурси от мастни киселини в кръвообращението, където могат да бъдат употребявани като сила. Кортизолът от своя страна взема неизползваните мастни киселини и ги съхранява в корема.
Как да го измененията: Смехът е най-хубавият антидот против напрежението, по тази причина се чуждайте постоянно със занимателни другари и гледайте комедии.

Отегчение
Проучване, поместено в Journal of Health Psychology сочи, че когато сте отегчени, това води до комплициране на мозъка и постоянно в такива моменти не се храните интелигентно, а прочувствено.
Как да го измененията: Намерете си занимание. Виждайте се в другари.

Тревога
Това води до нарушавания в храненето. Последни изследвания, свързани с „ Хранене и нарушавания на тежестта “ демонстрират, че точно тревогата е “един от най-важните фактори, свързани с повишение на тежестта ”. Две трети от хората с хранителни разстройства страдат от безпокойствие.
Как да го измененията: Два от най-доказаните способи за отбягване на паниката са упражненията и разходките измежду природата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР