Знаехме, че в момента в който България успее да се

...
Знаехме, че в момента в който България успее да се
Коментари Харесай

Гюров: Надяваме се цените на алтернативните доставки на газ да не са по-лоши от тези, които купувахме преди

Знаехме, че сега в който България успее да се отскубне от хватката на " Газпром ", ще има благоприятни условия да договаря доставки на положителни цени. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

Виждаме, че има много благоприятни условия и се надяваме, че цените на различните доставки на природен газ няма да са по-лоши от тези, които купувахме преди, а в дълготраен проект се надявам да достигнем един микс на доставките, които да разреши цените на бъдат по-ниски от досегашните, добави той.
Досега получавахме 95% от газа от " Газпром ", тъй че всяка стъпка към нашарване на източниците, е от изгода. Видяхме по какъв начин " Газпром " нарушава едностранно контракта. С различните доставки ще реализираме непоклатимост, предвидимост и евентуално, по-ниски цени, съобщи Гюров, представен от Novini.bg.

Мисля, че още през цялото време хората видяха, че обстановка, в която е това ръководство, не е имало в последните 70 година - имаме инфлация, енергийна рецесия и война на територията на Европа. Най-хубавото нещо, което виждаме дотук, е, че животът не е обиден от тези рецесии. Въпреки всички рецесии животът продължава да тече по един относително добър метод, уточни ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната ". Пенсиите към този момент бяха увеличени за първи път от 10 година насам. С актуализацията на бюджета се планува едно съществено покачване на пенсиите, което ще изпревари инфлацията. Правим всички допустимо да помогнем на жителите и на бизнеса да оцелеят в тази сложна обстановка и това да не наруши параметрите на бюджета. Времената са сложни, има доста рецесии, които управляваме, само че всички спешни сюжети, които ни рисуваха по какъв начин ще спре светът, когато беше спрян газът от Русия, не се случиха. Това е и с помощта на дейностите на българското държавно управление, сподели още Андрей Гюров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР