Значително замърсяване на атмосферата е регистрирано в неделя следобед в

...
Значително замърсяване на атмосферата е регистрирано в неделя следобед в
Коментари Харесай

Рекордно замърсяване със серен диоксид е регистрирано в Гълъбово

Значително замърсяване на атмосферата е записано в неделя следобяд в Гълъбово, демонстрира информация на NOVA в портала “Air Quality Index” на Европейската комисия. В часовете след обяд станцията на Изпълнителната организация по околна среда е посочила централизация на серен диоксид от 760 микрограма на пространствен метър, два пъти над допустимите средночасови равнища от 350 µg/куб.м.
През последните 7 дни сходни високи стойности на серния диоксид са регистрирани четири пъти, като на 16 октомври концентрацията е била даже по-висока от неделната - 817 µg/куб.м.
Серният диоксид се натрупва при изгаряне на горива с високо сярно наличие, уточнава уеб сайтът на Изпълнителната организация по околна среда. Там е посочено, че главният източник са ТЕЦ-овете и битовото горене.
Потърпевшите при серни замърсявания са децата, хората от третата възраст и страдащите от респираторни болести. Доказано е, че астматиците са 10 пъти по-чувствителни към високите концентрации в атмосферата. При дълготрайно излагане на замърсяване със серен диоксид последствията са нарушавания в имунната отбрана на белия дроб и в дишането, както и развиването на белодробни заболявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР