Значително поскъпване на топлата вода и на ни очаква от

...
Значително поскъпване на топлата вода и на ни очаква от
Коментари Харесай

КЕВР: Парното и топлата вода поскъпват значително от юли

Значително повишаване на топлата вода и на ни чака от идния месец. За това предизвести ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Днес КЕВР организира съвещание, на което утвърди цена за месец юли 2021 година, по която " Булгаргаз " ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Предложената цена на природния газ от 1 юли 2021 година е да бъде в размер на 46,88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).
 КЕВР: Токът да нарастне приблизително с 3% от 1 юли КЕВР: Токът да нарастне приблизително с 3% от 1 юли
Токът за бита да нарастне приблизително с 3% за страната от 1 юли. Това предложение на енергийния регулатор ще бъде обсъждано идната седми...

Цените на тържищата не престават да скачат, разяснява изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов. Той изясни, че за последните шест месеца цените на петрола са се повишили с над 50%. Значителен растеж бележат и цените на европейските газови пазари, като усреднената цена на тържищата е скочила с над 70 %.

" Прогнозната цена на „ Булгаргаз “ за юли месец ще бъде още веднъж по-ниска с над 10 % от цените на европейските газови тържища “, изясни той. КЕВР не желае сериозното повишаване на цените, само че сме принудени, по причина че ценообразуващите детайли – тези, които са най-важни и най-съществени, сме длъжни да ги отразим по този начин, както ги получава България от европейските пазари, било на нефт или на природен газ, изясни пък Иванов.

Колко тъкмо ще е повишаването, ще се реши на 1 юли. Към момента предлагането е топлоенергията да нарастне приблизително с 10%, като за София се планува скок от 14 на 100. За момента за тока пък е заложено повишаване с 3%
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР