Значително подобрение в развитието показват резултатите от изследванията, направени по

...
Значително подобрение в развитието показват резултатите от изследванията, направени по
Коментари Харесай

Подобрение в развитието показват резултатите от лагера за деца и младежи с ментални проблеми Вие сте част от нас

Значително усъвършенстване в развиването демонстрират резултатите от проучванията, направени по време на петото издание на интернационалния лагер за деца и младежи с ментални проблеми " Вие сте част от нас " в Атина (Гърция).

В лагера участваха 25 деца и младежи, а основател и водеща организация е Федерация Адаптирана Физическа Активност Балкани и Черноморска област (ФАФА) с ръководител Слав Петков.
 Снимка 453271
В програмата бяха включени голям брой интензивности и разнообразни спортни занимания. На старта и финала на лагера участниците минаха профилирани проби, които демонстрираха моментното им положение и физическите им качества.

От извършените проучвания е видно, че се следят позитивни трендове към усъвършенствана психомоторика, централизация и превключваемост на вниманието. Емоционалната нестабилност, като фактор на душeвността, е усъвършенствана, което е от първостепенна значимост за измерваните групи. Резултатите демонстрират усъвършенствания при развиването и стимулирането на способността децата да показват това, което усещат и мислят, посредством изобразяване, разрастващо въображението и фантазията.

От извършеното проучване на Уилсън се следи усилване на желанието за другарство и връзка с другите, и подготвеност да се окаже поддръжка на другите от групата. Подобрява се акомодацията и способността за пригаждане към нова среда, както и позитивното чувство и настройки за тази среда. Засилва се вътрешна мотивация за реализиране на цели и сполучливата им реализация, следи се взаимопомощ и съдействие при осъществяване на поставените задания.
 Снимка 453272
В програмата на лагера участваха експерти от България, Чехия, Англия и Гърция, като и президентът на " Спешъл Олимпикс " Чехия проф. Хана Вълкова.

Лагерът се финансира по план на стратегия на Еразъм+ в бранш " Спорта " на Европейски Съюз.
 Снимка 453273
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР