ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКО СА И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТБлизо двоен спад

...
ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКО СА И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТБлизо двоен спад
Коментари Харесай

СЕРИОЗЕН СПАД НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ОТ КОВИД-19 В РУСЕНСКО

ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКО СА И ЖЕЛАЕЩИТЕ

ДА съдебна експертиза ВАКСИНИРАТ

Близо двоен спад на 14-дневната заболеваемост в област Русе регистрират от Регионалната здравна ревизия. Към днешна дата индикаторът сочи 705 инфектирани на 100 000 души население, a при започване на месеца беше над 1200. Това стана ясно от завършилото доскоро съвещание на Областния действен щаб, ръководено от заместител регионалния шеф Людмил Христов и изпълняващия длъжността шеф на РЗИ доктор Искра Генева.

По последни данни инфектираните за последните 24 часа в района са 66. Болшинството от новите случаи обаче са на домашно лекуване. Активните случаи са 1112, като 944 от тях са под изолираност у дома. Под половината от разкритите кревати за неусложнени пациенти или към 45% са заети в лечебните заведения. При реанимационните кревати се следи по-голяма натовареност, като в този момент тя е към 52%. В началото на месеца обаче тя доближи до близо 90%. Свободните неинтензивни кревати са 170, а реанимационните 27. Колкото до новите случаи при деца, то от началото на февруари са открити 204 случая. Това е близо три пъти по-малко от регистрираните стойности през януари, когато разболелите се бяха 540. Повечето от случаите или 182 са при възпитаници. Едва малко над 10% или 22 случая са при деца в предучилищна възраст. Заразените измежду учебния личен състав са 48 души, а в детски градини в района през последния месец са се разболели 37 души от личния състав.

Поставените дози от някоя от имунизациите за последния месец са 4413, от които над половината или 2397 са бустерните дози. Първа игла са получили 667 души, а други 1349 са приключили имунизационния си курс. По-подробен разбор сочи, че имунизациите през февруари са намалели над три пъти по отношение на януари. Почти четири пъти по-малко са и отишлите да си слагат първа доза от някои от препаратите. Тенденцията е обща за цялата страна. Най-желани не престават да бъдат иРНК имунизациите. С изцяло приключен имунизационен курс се оказват 57 727 души, а 20 249 русенци са с бустерна доза. Общо поставените дози от някоя от имунизациите са 125 246.До в този момент са сложени 1759 дози от някои от препаратите против Ковид-19 на деца сред 12 и 18 години, като единствено за последния месец те са 90. При децата от 5 до 11 години са сложени 35 дози, като 29 от тях за в този момент са със приключен банкет. Така се оказва, че имунизираните деца в района на възраст сред 5 и 11 години са малко над 100.

За страдание през последните 14 дни в Русенско са умряли 50 души с доказана ковид-инфекция, което съставлява спад и на този показатаел. Сред главните аргументи за високата смъртност са късната хоспитализация, както и това, че множеството пациенти са със съществени съпътстващи болести.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР