Значително по-кратка и стегната бе тазгодишната реч на президента Владимир

...
Значително по-кратка и стегната бе тазгодишната реч на президента Владимир
Коментари Харесай

Путин на Червения площад отчете прекомерните амбиции на Запада

Значително по-кратка и стегната бе тазгодишната тирада на президента Владимир Путин по време на Парада на Червения площад. Путин единствено преди два дни встъпи в шестия си мандат отпред на Русия.

Президентът по традиция сложи акцент върху отбелязваното историческо събитие, което, съгласно съветската историческа теза, стартира като Велика отечествена война и Съюз на съветските социалистически републики е първата страна, която стартира да се бори против нацизма . Въпреки че РФ не омаловажава смисъла на втория фронт (коалицията на западните страни), Съюз на съветските социалистически републики бил почнал битката си, до момента в който цяла Европа е работила за Хитлер, утвърди Путин.

Путин приказва и за войната на Русия против Украйна и опълчването й със Запада през днешния ден, само че този път, 2024 година, имаше доста по-малко фрази, отдадени на антизападната изразителност . По думите на Путин Западът страда към момента от " несъразмерни упоритости ", които са част от общата му русофобска нервност. Противопостави се обаче на опитите да се изопачи " истината за войната " и да се оправдаят актуалните почитатели на нацизма.

Путин уточни и реваншизма, като част от политиката на западните елити за разпалване на нови спорове. Западът се пробва да разпалва спорове в света, междуетническа неприязън и да лимитира суверенните центрове на развиване, сподели той.

Русия обаче ще направи всички, с цел да не се допусне световен конфликт , увери публиката на Червения площад Путин. Това Русия ще направи по едно и също време " непозволявайки да ни заплашват ", а пък и " нашите стратегически сили постоянно в бойна подготвеност ". По думите на Путин, Русия в този момент претърпява комплициран, граничен миг.

За днешните герои от " специфичната военна интервенция "

Според Путин " цяла Русия " се прекланя пред военните, които водят война на фронта в Украйна, а ветераните от Великата отечествена война " се тревожат " за тях. Преди минутата безмълвие Путин в резюме загатна за " варварските терористични офанзиви на неонацистите ", а след нея разгласи придвижването на страната напред, учредено на " вековни обичаи ", чиято цел е " безвредното бъдеще на Русия ". Съдбата на Русия и нейното бъдеще зависи от всички, би трябвало да подражаваме на поколението спечелили във Великата отечествена война, означи президентът.

Финалът на речта на Владимир Путин бе с думите: " Слава на доблестните въоръжени сили. За Русия! За победа. Ура! "

Военният церемониал по случай 9 май в Русия е най-тържествено отбелязвания празник, отдаден на успеха на Червената войска над фашизма.

Това е третият церемониал от началото на войната на Русия против Украйна . Освен Владимир Путин на него участват президентите на пет страни - Беларус, Казахстан, Киргистан, Таджикистан и Туркменистан от Оперативно-наблюдателно дело, както и водачите на Куба, Лаос и Гвинея-Бисау. Миналата година бяха още министър председателят на Армения и президентът на Узбекистан, които не се виждат на формалните места.

По данни на Министерство на защитата на Руската федерация в парада са участвали повече от 9 000 души и 70 единици техника. Миналата година те бяха доста повече. И тази година обаче измежду участниците има и такива от " специфичната военна интервенция ", както управляващите в Русия посочват войната си в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР