Значително мнозинство от хората по света искат техните правителства да

...
Значително мнозинство от хората по света искат техните правителства да
Коментари Харесай

Проучване: Страхът от коронавируса надделява над опасенията за икономиката

Значително болшинство от хората по света желаят техните държавни управления да отдават приоритет на спасяването на човешкия живот пред ограниченията за рестартиране на стопанските системи, изпаднали в рецесия поради рестриктивните мерки поради ковид, установи световно изследване, представено от Ройтерс.

Проучването на американската компания "Еделман " (Edelman Trust Barometer), която от две десетилетия интервюира десетки хиляди хора по отношение на доверието им в главните институции, оспорва изказванието, че "умора от карантината " нараства измежду популацията, ударено от пандемията.

Като цяло 67 % от интервюираните сред 15 и 23 април 13 200 души са се съгласили с мнението, че основен приоритет за държавните управления би трябвало да бъде спасяването на живота на допустимо най-вече хора, даже в случай че това значи по-бавно възобновяване на стопанската система.

Само една трета са подкрепили мнението, че за държавните управления става по-важно да избавят работни места и да рестартират стопанската система, в сравнение с да вземат всевъзможни защитни ограничения за сигурността на хората.

Проучването е извършено в Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Япония, Мексико, Саудитска Арабия, Южна Корея, Англия и Съединени американски щати.

Интересни се някои районни разлики по въпроса. В Япония да вземем за пример, където епидемията към момента е във възходяща фаза, 76 на 100 са подкрепили мнението, че публичното здраве би трябвало да има приоритет над стопанската система, до момента в който в Китай, където епидемията е овладяна, този % е 56.

В Канада, Англия и Франция над 70 на 100 от интервюираните желаят приоритет на грижите за здравето на хората. Този % в Съединени американски щати е 66, макар че президентът Доналд Тръмп насърчи митингите против карантинните ограничения.

"Въпросът явно е комплициран, тъй като имаме две паралелни рецесии - здравна рецесия и икономическа рецесия ", сподели Ричард Еделман, началник на едноименната компания.

Хората обаче си споделят: към този момент имахме 6-7 седмици такива ограничаващи ограничения, какво толкоз, в случай че изтърпим още една-две? ", означи той.

Проучването установи, че е повишено доверието в държавните институции по целия свят в изискванията на пандемията. Като цяло то е приблизително с 11 % по-високо, в сравнение с през януари и доближава 65 на 100 - най-високата стойност, установена в миналото в изследванията на "Еделман ".

Констатира се и утвърждение на ограниченията за държавна поддръжка за стопанската система и на дейностите на публичното опазване на здравето. Само 29 на 100 от запитаните обаче са подкрепили изказванието, че бизнес водачите правят "чудесна работа ", реагирайки на потребностите на момента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР