Значителни загуби и бавен напредък“. Западната преса не крие разочарованието

...
Значителни загуби и бавен напредък“. Западната преса не крие разочарованието
Коментари Харесай

Западът намери обяснение за провала на украинското “контрнастъпление”

„ Значителни загуби и муден прогрес “. Западната преса не крие разочарованието си от метода, по който върви украинското „ контранастъпление ” сега. Експертите на НАТО търсят и намират пояснение на този противен факт. Въпреки това,според тях надалеч не всичко е изгубено за ВСУ: „ украинската войска е просто длъжна да успее “. На какво разчитат?

Като тъпче Украйна с оръжия и пари, като доставя военни инструктори и разрешава на украинците да се образоват във военни бази в Европа, Западът изисква резултати. Танковете, гаубиците, боеприпасите, Противовъздушна отбрана – това са вложения, те би трябвало да работят и да носят дивиденти, в тази ситуация - под формата на сполучливи военни дейности.

Междувременно Зеленски, както и главнокомандващият Залужни, към момента няма с какво да се похвалят. Исканията на груповия Запад са били изразени в медиите нееднократно: украинските войски би трябвало да си върнат териториите, окупирани от руснаците, и едвам по-късно ще бъде допустимо да се стартират мирни договаряния, когато Русия е в такова състояние, че да има единствено да признае провалянето си и смирено да се съгласи на всичко, което й се диктува.

В идеалния случай всичко това би трябвало да се случи преди октомври, защото по-късно, съгласно Запада, ще бъде мъчно да се организират настъпателни интервенции при сегашните метеорологични условия. Но времето изтича и към този момент нещо не се вижда, че работи за Украйна. Да, украинските войски са в придвижване и се пробват да настъпят в избрани сектори на фронта. Да, ВСУ оповестяват за окупацията на няколко села. Но очевидно това не е мащабът, който се чака на Запад.

Неотдавнашен материал в “Ню Йорк Таймс ”, заради неналичието на триумф, който да се припише на чудодейните западни оръжия, искрено се пробва да оправдае украинската войска и стартира с думите, че „ военната история неведнъж е показвала, че е доста по-трудно да се превземе територия, в сравнение с да се отбрани. " Тук, несъмнено, могат да се напомнят блицкригове, които изцяло опровергават това предписание, само че създателят на публикацията избира да не ги загатва.

„ Руските отбранителни укрепления в Украйна са най-обширните структури от този тип в Европа след Втората международна война “, цитира публикацията отчет на военните анализатори Сет Джоунс, Александър Палмър и Джоузеф Бермудес-младши. „ Руската войска употребява окопи, минни полета и други типове трудности, с цел да забави напредването на украинските войски ”, допълват те.

С една дума, съветските войски са построили умело отбранителна система и не е толкоз елементарно да се приближат до тях. Западът също е угрижен от украинските загуби: „ Американски чиновници потвърдиха, че украинските войски са изгубили както хора, по този начин и техника по време на този ранен стадий от контранастъплението. Атакуващата страна постоянно губи доста повече в борбите, в сравнение с отбраняващата се. “

Въпреки това, заключва създателят, главната част от „ деветте украински бригади, които са били обучавани от експерти от Съединени американски щати и техните съдружници в продължение на година и половина, към момента не са влезнали в деяние “. Насочвайки офанзиви на разнообразни места по цялата линия на фронта, украинската войска се пробва да напипа едва място в съветската защита, където да бъде допустимо да се нанесе главният удар. Има обаче един значителен проблем - всички придвижвания на войски могат да бъдат проследени от спътниците, тъй че е под въпрос до каква степен непредвидена може да бъде една масирана офанзива.

Авторът на публикация в английския “Гардиън ”, без да крие раздразнението си, написа за „ обилни загуби и постепенно нахлуване на украинските войски “. „ Невероятно мъчно е. Украинските войски би трябвало да се оправят с добре оборудвана отбранителна линия, която съветските войски построяват от месеци “, прибавя неназован източник, представен от журналиста.

Да, в случай че се обърнем към теорията, допустимо е да се преодолее една добре укрепена отбранителна линия, само че въпросът е на каква цена и в какви периоди. Защото в случай че войната се проточи, в случай че не докара до упования резултат или въобще не докара до никакъв резултат, тогава данъкоплатците ще стартират да се питат защо се харчат техните налози - вместо да вземем за пример за възстановяване на Британската здравна система, която е натрупала голям брой проблеми. Затова е доста значимо да се успокоят западняците и да се убедят, че всичко си върви както нормално или най-малко нищо друго не може да се чака - макар че единствено преди няколко седмици им беше оптимистично дадено, че със западни оръжия украинските войски ще станат несломим.

Френският президент Макрон допусна, че украинската атака може да се проточи " седмици, може би даже месеци ". Авторите на материала във вестник “Льо МонД ”, говорейки за украинската контраатака, акцентират, че в Украйна са минирани големи територии - 170 хиляди квадратни километра, " което подхожда почти на територията на шест Белгии ".

И макар че някои от тези минни полета са основани от украинската войска, освен това от 2014 година насам, французите, откакто проучиха видеозаписа на разрушените танкове “Леопард ” и бронирани машини “Брадли ”, стигнаха до извода, че те са взривени най-вече от мини. Именно минните полета, съгласно Франция, пречат на сполучливото нахлуване на украинската войска.

„ Може да се каже, че украинската войска просто би трябвало да успее “, споделя военачалник Пелистранди, прочут френски боен специалист и редактор на списание „ Национална защита “ по време на изявление по радиото. “Смятам, че в случай че украинската войска не реализира обилни триумфи до края на лятото, фронтовата линия просто ще се измести малко, може би малко на юг, само че това не е задоволително, тъй като Русия няма да стои със скръстени ръце. Да, това е екзистенциален спор за Украйна, само че същото е и за Русия, и за Европа ”, добави той.

„ Американците пресметнаха, че при удобно развиване на събитията деветте украински бригади ще изгубят най-малко 25% от състава си. Но това е голяма загуба. Смятате ли, че може да се има вяра на тези цифри? ”, означи водещият.

„ Да, и тези числа са сравними с най-лошите борби от Втората международна война “, дава отговор Пелистранди. „ Разликата е, че в този момент разполагаме с целия боеприпас от Втората международна война, само че имаме и цифрова технология, дронове и това е извънредно значимо. И украинските войски нападат през нощта, тъй като имат оръжия с технология за нощно виждане, която руснаците не имат ”, добави той.

Въпреки това даже подобен оптимист по отношение на опциите на въоръжените сили на Украйна като военачалник Пелистранди не чака чудеса и допуска, че Русия няма да се съобщи толкоз елементарно. Основната му концепция е безусловно същата като тази на останалите говорещи глави - Русия би трябвало да бъде победена, с цел да й бъдат наложени условия, които устройват Запада. И в тази игра Украйна е просто полесражение и запас, който може да се харчи до цялостното му привършване.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР