Значителни валежи се очакват днес на отделни места в Родопите

...
Значителни валежи се очакват днес на отделни места в Родопите
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за валежи в 5 области на страната

Значителни превалявания се чакат през днешния ден на обособени места в Родопите и Югоизточна България, в крайните югоизточните региони - съпроводени с гръмотевици. Жълт код за дъждове е разгласен за пет области на страната - Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян

Превалявания, само че най-вече слаби ще има и в останалата част на страната, а в крайните западни региони ще е съвсем без превалявания, ще има и краткотрайни понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече слаб. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, оптималните - от 13° до 18°.

Предимно облачно ще е в планините. В множеството региони ще има слаби превалявания от дъжд, на обособени места, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-значителни количества. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 4°.

Облачно ще е и над Черноморието. Ще има превалявания от дъжд, в южните региони - обилни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:58 часа и ще залезе в 17:22 часа. Продължителността на деня е 10:24 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР