Значителни проблеми счовешките права, полицейско насилие, произволни арести, сериозни проблеми

...
Значителни проблеми счовешките права, полицейско насилие, произволни арести, сериозни проблеми
Коментари Харесай

Корупция и нарушаване на човешки права: САЩ публикува доклада си за България

Значителни проблеми с човешките права, полицейско принуждение, случайни арести , съществени проблеми със правосъдната самостоятелност, нарушение на правото  на събиране, както  и съществени проблеми и рестрикции във връзка с свободата на словото у нас. Това са част от изводите на Държавният департамент на Съединени американски щати, който разгласява годишния си отчет за положението на човешките права за 202 година. Той беше публично оповестен на 12 април, оповестиха от американското посолство у нас.

Сред рецензиите на отчета попадат и принуждение и закани против публицисти, корпоративен и политически напън над медиите.

Държавният департамент също по този начин регистрира съществени корупционни практики, назадничавост и дискриминация против ромското малцинство у нас.

Отчита се и принуждение против деца, както и закононарушения от ненавист - по-специално против ЛГБТ общността у нас.

Докладът показва, че управляващите са взели ограничения да санкционират хората, които са забъркани в нарушаването на човешките права и корупция, само че държавните дейности не са били задоволителни. Безнаказаността е също огромен проблем, регистрират от Държавния департамент.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР