Значителна сума пари и скъпоценности са отнети при въоръжен грабеж

...
Значителна сума пари и скъпоценности са отнети при въоръжен грабеж
Коментари Харесай

Въоръжен грабеж на близо 200 хил. лв. от украински бежанци в Св. Влас

Значителна сума пари и скъпоценности са отнети при въоръжен обир от украински бежанци. Става дума за закононарушение в изключително огромни размери - 65 хиляди евро, 10 хиляди лв., бижута от доблестен метал със скъпоценни камъни, на стойност близо 30 хиляди щатски $, както и мобилен телефон, който е закупен за близо 1800 $. Общата стойност на предметите на похищението възлиза на към 197 хиляди лв.. Това оповестиха от прокуратурата в Бургас на брифинг дружно с регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи, съобщи DarikNews.bg.

Украинското семейство се е настанило на свободен наем в затворен комплекс в курорта " Свети Влас ", като от съображения за сигурност не е кандидатствало за статут на краткотрайна протекция. Семейството се състои от 48-годишен мъж, жена на 32 години и 8-месечно бебе, дружно с стара жена, роднина на майката на детето, осведоми шефът на ОДМВР-Бургас.
След почукване по вратата на съветски език се оповестява, че от поддръжката на хотела желаят да влязат в стаята.

Вратата се отваря и две лица, едното с здравна маска, нахлуват в стаята и завързват ръцете на мъжа, като упорстват да им се предадат парите и полезностите, които се намират в стаята. След като всичко им е предадено, те се отдръпват, стана ясно от брифинга. Възрастната жена и детето не са се намирали вътре по време на грабежа, прецизираха още проверяващите. По-късно двамата причинители - молдовски жители на 52 година и на 43 година, са арестувани.

Единият от тях е арестуван във Велико Търново, а другият - в хотел в черноморския курорт Свети Влас. Предстои гледане на мярка за неотклонение. На лицата са повдигнати и предявени обвинявания за осъществен в съучастничество въоръжен обир в изключително огромни размери. Наказанието за сходно закононарушение е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Очакват се данни за съдимостта на причинителите, обясниха още на брифинга.

Към момента двамата молдовци са арестувани за до 72 часа. По-късно през днешния ден се чака наблюдаващият прокурор да изготви и внесе искане за взимане мярка за неотклонение - задържане под стража и за двете лица. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи приканиха украинските бежанци да бъдат бдителни, изключително в подтекста на туристическия сезон. " Към момента нямаме други пострадали или причинители украински жители - единствено дребни нарушавания, вид пътни ", посочи още шефът на ОДМВР-Бургас.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР