Значителна е опасността от лавини в Пирин, предупреждават от Планинската

...
Значителна е опасността от лавини в Пирин, предупреждават от Планинската
Коментари Харесай

Лавинна опасност в планините

Значителна е заплахата от лавини в Пирин, предизвестяват от Планинската избавителна работа в Банско. Само за последната седмица там паднаха две лавини, а едната взе живота на млада жена през вчерашния ден. Планинските спасители поучават туристите да не подценяват планината и да избират деликатно маршрута си.

С най-голяма заплаха от лавини и пораждане на произшествия през този зимен сезон се оказва Пирин планина. От Планинската избавителна работа - Банско предизвестяват, че заради падналия през последните дни сняг и високите дневни температури се основават съществени предпоставки за рухването на лавини.
Ивайло Валеов, планински избавител: „ Трябва да са добре екипирани всички, и да си вършат доста добре сметка къде желаят да отидат, какво желаят да създадат, да са готови за това нещо. Естествено постоянно да са със заредени телефони, да могат да се обадят при един трагичен случай. "
Вчера в Пирин лавина затрупа смъртоносно млада туристка. Трагедията стана в региона на Синанишкия циркус под Момин връх. Младата госпожица е била опитна алпинистка, само че козирката, върху която била стъпила се срутила, и младото момиче се озовало в снежния капан. Само преди няколко дни при различен случай сноубордист бе покрит от лавина в Банско и бе избавен след няколкочасова интервенция.
 Млада туристка почина, затрупана от лавина в Пирин Млада туристка почина, затрупана от лавина в Пирин
Младо момиче почина през вчерашния ден, затрупано от лавина. Трагедията стана в региона на Синанишкия циркус към хижа Синаница в Пирин. С младото момиче е им...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР