Значителна част от телефонните измамници са рецидивисти, а телефонната измама,

...
Значителна част от телефонните измамници са рецидивисти, а телефонната измама,
Коментари Харесай

Повечето телефонни измамници са рецидивисти, обяснява МВР

Значителна част от телефонните измамници са рецидивисти, а телефонната машинация, съпроводена със закани за здравето е най-масовата, най-актуална и най-успешна скица, по която работят телефонните измамници, разяснява пред Българска национална телевизия Златка Падинкова - шеф бранш " Престъпление срещу собствеността и културно-исторически полезности " в Групово дело " Национална полиция ".

Последните години, наказателната отговорност при групите, които правят телефонни измами, се поема или от лица, които досега не са били осъждани или нямат престъпни регистрации, или от малолетни лица, изясни Златка Падинкова.

" Тогава, когато в групата има малолетно лице, то поема наказателната отговорност. Той признава, че е причинител на измамата и останалите свидетелстват, че действително той е причинителя на измамата. Обикновено в съда се употребява института на съглашението, т.е. дава се наказване, което под открития от закона най-малко ", изясни Падинкова.

" Тогава, когато лицето поеме наказателната отговорност и в действителност поеме виновността не е престъпно проявен или не е осъждан. През предходната седмица да вземем за пример, от 4 арестувани в действителност причинители, трима от тях бяха с присъди, както за измами, по този начин и за обири. Обичайно присъдите са под 2 години отнемане от независимост, пробация или условно наказване отнемане от независимост ", добави тя.

Имало и един интервал, когато много огромна част от тези закононарушения са се правили непосредствено от пандизите, като още веднъж причинителите са телефонни измамници, които си изтърпяват наказването и в миг на изтърпяване на наказването те си осигурявали и съответните средства като в действителност те са най-често са тези, които вкарват в подвеждане жителите, така наречен " въртачи ", а лица с които работят с тях играят ролята на " мулета ", добави Падинкова.

Припомняме, преди месец бе задържан и полицейски шеф в Пловдив. Зам.-шефът на Трето РПУ Стоян Павлов е имал контакти с водачи на банди за телефонни измами. Полицията подозира, че може да е правил избрани услуги. Разследващи допълват, че против Павлов има няколко сигнала.

Стоян Павлов бе упрекнат за приемането на 300 лв. рушвет от участници в телефонни измами. Пред съда Стоян Павлов съобщи, че не е взел участие в незаконна скица и не е взимал пари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР