Значителна част от актовете - 1473 са на Търговско отделение

...
Значителна част от актовете - 1473 са на Търговско отделение
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна постанови 3095 съдебни акта през периода на извънредното положение


Значителна част от актовете - 1473 са на Търговско поделение в съда. През посочения интервал 32 от комерсиалните каузи са обезпечителни производства, включително 15 са арестите на кораби. 

На второ място по брой са делата в Гражданско поделение – 1086, от които 21 са обезпечителни производства, 5 каузи са за слагане под забраняване, а 7 каузи са били прегледани по Семейния кодекс, свързани с практикуване на наставнически права и установяване на прехрана. 4 от прегледаните цивилен каузи са били по Закона за отбрана от домашно принуждение. 

В Наказателно поделение на Окръжен съд – Варна са прегледани 536 каузи главно посредством способите на видеоконферентната връзка, осъществена със арестуваните в следствения арест и Затвора – Варна. 33 от производствата са за установяване на ограничения за неотклонение, а 16 са били частните наказателни каузи за условно предварително освобождение. За огромна част от делата в Наказателно поделение обществеността беше навреме осведомена. 

За интервала на изключителното състояние са били формирани нови 459 каузи, главно искове за преустановяване на търговски сдружения, както и искове за права или правни отношения подбудени или отнасящи се до търговски покупко-продажби. В Гражданско поделение най- доста са установителните искове и обезпеченията, до момента в който в Наказателно поделение най- огромен е броят на делата за установяване на ограничения за неотклонение и за надзор на досъдебното произвеждане за претърсвания и изземвания. 

От 14.04.2020г. е в действие нова заповед на ръководителя на Окръжен съд – Варна, с която Съдебната палата възобновява разглеждането на всички типове цивилен, търговски и наказателни каузи. В нея в детайли са написани разпоредбите за достъп до постройката и правосъдните зали в синхрон с в този момент настоящите " Привила и ограничения за работата на съдилищата в изискванията на пандемия “ на Висш съдебен съвет, избрани от Съдийската гилдия на 12.05.2020г. Предприети са редица начинания за разглеждане на каузи отдалечено, като са ангажирани други институции и Адвокатска гилдия – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР