Значителен скок на делата в Специализирания наказателен съд, след прехвърлянето

...
Значителен скок на делата в Специализирания наказателен съд, след прехвърлянето
Коментари Харесай

Председателят на Специализирания съд е поискал още 15 магистратски щата заради очаквания скок на броя на делата

Значителен скок на делата в Специализирания углавен съд, след прехвърлянето там на делата за корупция по високите етажи на властта, чака ръководителят на съда Георги Ушев . Затова той е изискал от Висшия правосъден съвет още 15 магистратски щата,  каза  представляващият Съвета Боян Магдалинчев .  
Според последните промени в  Наказателно-процесуалния кодекс прехвърлянето на така наречен корупционни каузи против депутати, министри, магистрати, шефовете на организации, стартира от началото на идната седмица. За да бъдат стимулирани съдии и прокурори да работят в спецструктурите, народните представители гласоподаваха те да получат до 6 заплати годишно повече от  редовите магистрати:Казал съм и в Народното събрание, че най-добре е да няма неравноправие сред магистратите, отбеляза представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев, а  ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов разяснява: 
Най-важното е тези бонуси да бъдат давани по справедливи аргументи. Не мога да приема, че резултат значи неоправдателна присъда, респективно оправдателна присъда. Това звучи неуместно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР