Значителен ръст в изграждането на индустриални площи се наблюдава второ

...
Значителен ръст в изграждането на индустриални площи се наблюдава второ
Коментари Харесай

Ръст в строителството на индустриални площи

Значителен растеж в построяването на индустриални площи се следи второ следващо тримесечие. В интервала април-юни са приключени 72 500 кв.м нови площи. В същото време се записва и висока наемна интензивност. „ Пазарът на индустриални парцели последователно преодолява дефицита на съвременни площи. Обемът новозавършени планове е относително по-голям от този през същия интервал на предходната година, което е показателно за възобновяване в този сегмент. Очакваме делът на свободните площи за отдаване чартърен да остане непосредствен до сегашните равнища, защото приключените през интервала планове са най-вече за лично прилагане и строителство по поръчка “, разяснява Жоро Ангелов, управител „ Индустриални парцели и развиване на имоти “ в Cushman & Wakefield Forton.

Към първото полугодие на 2019 година индустриалните парцели в градеж в региона на София са 202 000 кв.м. От тях над 40% са предопределени за отдаване чартърен. Интересът към строителство на логистични здания за отдаване чартърен се обуславя от нарасналата наемна интензивност и повишените наемни цени. Усвоените площи през първите шест месеца на 2019 година са почти 45 300 кв.м. Търсенето на наемателите е фокусирано върху новите етапи на индустриални и логистични паркове към София, както и подписване на предварителни контракти за наем още в стадий на градеж.

С въвеждането в употреба на няколко нови обекта, общият размер складови площи на пазара през второто тримесечие доближи 1 159 600 кв.м. Първата фаза на Логистичния център на датската компания за артикули за дома JYSK е най-големият приключен план за интервала, който се намира в Икономическа зона София - Божурище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР