Значимостта на проблема със сексуалния тормоз на работното място не

...
Значимостта на проблема със сексуалния тормоз на работното място не
Коментари Харесай

Българите са подложени на психически, физически и сексуален тормоз на работното място

Значимостта на казуса със половия тормоз на работното място не се осъзнава от обществото. Това са част от главните заключения на Национално проучване измежду работодатели и наети, показано от зам.-директора на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ – Виолета Иванова.

Според данните на проучването от всички изброени форми на принуждение на работното място – 52% от интервюираните слагат преди всичко психическото принуждение, 24 на 100 физическото, а 12% - половия тормоз, съобщи БНР.

Зам.-директорът на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ – Виолета Иванова разяснява, че в огромна степен смисъла на явлението “сексуален тормоз “ се подценява и се вкарва в подтекста на ежедневните компликации, с които се сблъскват работещите.

" Елемент на националната просвета е и да се вменява на жертвата, че тя е предизвикала това държание. В българското общество не са разпознати всички форми на полов тормоз на работното място. Такива форми са разискване на половия живот на сътрудниците - една трета от изследваните лица оповестяват, че де факто това събитие е доста постоянно ", разяснява тя.

По думите ѝ третата форма са полови мнения за нечий външен тип. Много постоянно жертвите се връщат към този случай, работят в напрежение със боязън и стрес, постоянно събитие е и излизане в отпуск заради краткотрайна неработоспособност.

“Данните сочат, че към 20% от интервюираните след прекарване на подобен полов тормоз на работното място имат предпочитание да изоставен работа ", заключи Иванова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР