Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е специализирана престъпна

...
Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е специализирана престъпна
Коментари Харесай

Дневник за Осемте джуджета 2: Специализираната прокуратура фабрикува документи и злато изчезва в двора й

" Значи, това не е Специализирана прокуратура, това е профилирана незаконна група. Те си фабрикуват каквито желаят документи. "

Това споделя Илия Златанов, притежател на " Изамет ", във втората част на следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ", написа " Дневник ".

В нея продължава неговият роман по какъв начин е бил принуждаван да трансферира целия си бизнес посредством закани - синът му Явор Златанов няма да бъде включен на хемодиализа, както и че животът му е бил заплашен. От обясненията му се схваща още, че златото, което прокуратурата изземва при ареста на Явор Златанов през юли 2019 година, изчезва и са му показани документи от прокуратурата, съгласно които златото е купено от Виена.



 

Два дни след появяването на първата част, от прокуратурата оповестиха, че са се самосезирали за инспекция. Във вторник, 30 юни, авторът на следствието Николай Стайков беше извикан на разпит по формираната предварителна инспекция. В сряда основният прокурор Иван Гешев разяснява, че не се тормози да ревизира " осем джуджета и 10 дребни негърчета ".

От новия клип оказва се, че на повторната покана за диалог с някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров (Пепи Еврото), потърсен в ресторанта " Осемте джуджета ", той отхвърля с претекст: риск от ковид. В новата серия се появяват още юрист Магдалена Мончовска, която е предложена от Петров на Златанов, и нотариус Весела Ивчева.

Клипът, дълъг 17 минути, приключва с заричане за още една серия. В края на видеото се включва дъщерята на Илия Златанов - Пролетина.

Как един кашон злато изчезва

Златанов споделя, че се среща с Любена Петрова (съпруга на Пепи Еврото), която го твърди, че документите за конфискуваното злато са открити. Тя го праща в профилираната прокуратура.

 

" Влязох, към осем часа ми споделиха да влизам в Специализирана прокуратура, но да ви кажа в Специализирана прокуратура влязох като в черква. Свободен вход, на юнашко доверие, никой не те ревизира за оръжие, за карта. Влязох и очаквам при деловодството. В 10 без 15 ме качиха на третия етаж пред офиса на Франтишек, Там бяха юрист Мончовска, юрист Цветкова, и някакъв дежурен прокурор, който смотолеви някакво име ", споделя Златанов.

 

По думите му златото е било в два кашона, липсвали са 52 монети и към 5 кг злато. Златанов подписва документи. " На една количка този, дежурният прокурор ги качи, тръгнахме, аз слязох с пътническия асансьор, той слезе с другия, излязохме на двора, Любена влезе с джипа като у тях си в в двора, напряко на двора, качиха и двете кашончета и изчезна. И по-късно нито ми подвига телефон, нито ми написа, нито се обажда ". Във видеото са показани скрийншотове от връзката им.

 

" В прокуратурата си имат механизъм за сформиране на подправени документи. Откъде откриха фактури на мен, откриха на мое име, че съм купувал златото от австрийски дилър? Ха, кажете? Значи, те си ги фабрикуват ", споделя Златанов. В клипа е представен синът на Златанов - Явор, който твърди, че конфискуваното злато е негово и той има документи за него, които към този момент няма да демонстрира. Отговорите му са получени по мейл.

 

В прессъобщение от Антикорупционния фонд пратиха приемно-предавателните протоколи. Потърсен от фонда, прокурор Франтишек е отказал коментар.

" Измамената камила "

Златанов стартира споделя си с това по какъв начин е извикан в Правителствена болница, където се среща с нотатиус Весела Ивчева и юрист Даниела Коцева. Те желаят от него да подпише документи, с които да трансферира дяловете си. Златанов желае предплатено да му преведат избрана сума, както и образец от документите, само че получава само увещание, че ще му бъдат пратени след това.

" Нотариус Ивчева отново пита: " Господин Златанов, ще подписвате ли? " Аз мълча. Те споделят: " Кажете ще подписвате ли, в случай че няма да подписвате, кажете, че няма да подписвате, вика, да си вървя ". И тогава Коцева изсъска: " Синът ти още не е качен на хемодиализа, има гърчове, ще подписваш ли? "

Тогава Златанов подписва (във видеото е показан протоколът). " Сега, най-интересното е, че аз продавам дялове на Кристиян Христов, а протокола го подписва Любена Петрова. Обаче аз подписах протокола, къде е Любена, къде е Любена, Любена си офейкала. И по този начин и тоя протокол не е подписан. Така аз разбрах към този момент, че съм излъганата камила. "

Пред Антикорупционния фонд нотариус Ивчева разяснява, че всичките й дейности са били съобразени със закона и че визитите в болница са честа процедура.

Последната среща на Златанов с Каратиста, Любена, юрист Коцева съгласно него е в офиса на Коцева на седми април. На нея той е упрекван, че е лъжец. По думите му той ги пита за какво не е получил половината от златото, както са се разбрали, на което Любена Петрова, представена от Златанов, му дала отговор че: " би трябвало да дадем на огромното, на цялостното момче, сиреч за Пеевски, би трябвало да дадем на момчето с каскета, би трябвало да дадем на Франтишек, и какво остане, ще го разделяме след това ". Тя му демонстрира револвера си, който постоянно носела, и му споделя, че би трябвало да е признателен, че е жив. Впоследствие той взема решение да замине и на 12 април отлита за Амстердам.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР