Значението на жилищния сектор е огромно като фактор за икономическото

...
Значението на жилищния сектор е огромно като фактор за икономическото
Коментари Харесай

40% от домакинствата у нас живеят в пренаселени домове

" Значението на жилищния бранш е голямо като фактор за икономическото развиване и обновлението на обитаемоте места. Приоритет в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството е създаването на стратегически нормативни документи за стимулиране развиването на този бранш. "
 
Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев, който откри " Residential Forum 2019 ", в столицата, оповестиха от министерството.
 
Заместник-министърът заяви, че съгласно статистиката в България има приблизително 550 жилища на 1000 индивида, като жилищата са доста повече, в сравнение с семействата.
 
Над 97 на 100 от собствеността е частна. Броят на необитаемите жилища обаче пораства, като те са над 31 на 100 от всички жилища в страната. Около 40 на 100 от семействата живеят в пренаселени домове.
 
" Затова е належащо образуването на нова политика за обезпечаване на налични жилища на всички пластове от популацията и създаването на ограничения за основаване на нов обществен жилищен фонд, който ще способства и за справяне с демографската рецесия и бедността по райони ", сподели Валентин Йовев.-->
 
Ще се набележат ограничения за поддръжка на общините за възобновяване на обществените жилища посредством публично-частно партньорство с неправителствени или бизнес организации за поддържане на обществения фонд или основаване на нов, тъй като наличният не е задоволителен, стана ясно още от думите на заместител районния министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР