Змия изпълзя в къща и ухапа по ръката стопанката. Нелепият

...
Змия изпълзя в къща и ухапа по ръката стопанката. Нелепият
Коментари Харесай

Прочетете задължително: Пепелянка клъвна жена! 10 животоспасяващи съвета от д-р Любомир Димитров

Змия изпълзя в къща и ухапа по ръката стопанката. Нелепият случай станал предходната вечер в землището на благоевградското село Дъбрава, в местността Ръжениците. 70-годишната жена е призната в реанимация на благоевградската болница, оповестява struma.bg.

Жената отишла до мазето да вземе артикули, рисковото влечуго изпълзяло и я клъвнaло по предмишницата на дясната ръка, до момента в който взимала картофи. Незабавно на помощ й се притекъл брачният партньор й, който запазил хладнокръвие и съумял да убие змията.

„ Състоянието на ухапаната жена е нормализирано, подложен е противозмийски серум и се организира интензивно лекуване за овладавяне на интоксикацията”, сподели началникът на реанимация доктор Любомир Димитров. Той посочи, че това е първият случай на потърпевш от влечуго за сезона.

Д-р Любомир Димитров разясни: „ Само ухапването от пепелянка и усойница може да бъде опасност за живота на човек. Засегнатото място би трябвало да се обездвижи, най-добре е потърпевшият да заеме полулегнала позиция, с цел да избегне по-бързото разпространяване на отровата в кръвта.

Оплакванията за всички потърпевши са мощни болки, отичане на тъканите, дехидратация, дезориентация, комплициране, повръщане, диария, главоболие, интензивен сърдечен темп и други.

Останалите скъпи препоръки от доктор Любомир Димитров какво да вършим при захапване от отровна змия четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР