Зловещи детайли по тежко криминално престъпление излязоха наяве. Отвличане, измъчване

...
Зловещи детайли по тежко криминално престъпление излязоха наяве. Отвличане, измъчване
Коментари Харесай

Министерски син отива на съд: Отвлякъл и убил длъжник

Зловещи елементи по тежко престъпно закононарушение излязоха нескрито. Отвличане, изтезаване и след това - разстрел. Това се е случило с жертвата на двамата мъже, които бяха арестувани в петък. Софийският градски съд гледа ограниченията им за неотклонение.

На 5 януари близки на жертвата подават сигнал, че 49-годишен мъж е липсващ. Разследващите стартират работа. 30 минути по-късно към този момент има и първи задържан. След час - арестуваните са двама. Единият от тях е Петър Александров - наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров.  

Той е бил поканен да посети парцел на единия от причинителите

По информация на bTV става дума за дълг от 200 000 лв.. Престъплението е осъществено с огнестрелно оръжие.  Обвиняемите са пробвали да кремират тялото на убития с подправени документи и да инсценират, че той е напуснал страната. Дори са писали известия от телефона на убития до роднините му.

Снимка: bTV

Двамата обвинени дават отговор пред съда за осъществяване на преднамерено ликвидиране. Според проверяващите закононарушението е станало предишния четвъртък.

Според събраните до момента доказателства мъжът е имал финансови отговорности към Петър Александров

„ Един ден преди подаване на сигнала – към 14:30-16:00 часа, жертвата е поканена да посети парцел на един от причинителите. Огледът демонстрира, че лицето е измъчвано, завързвано и най-вероятно там е породена гибелта му “, изяснява Любомир Николов.

Снимка: bTV

„ Причината за гибелта са две огнестрелни рани – в региона на торса и на единия крайник “, добавя Христо Кръстев. Оръжието, с което е осъществено закононарушението, към момента не е намерено.

„ Едното от лицата, които сме заподозрели, има няколко оръжия, които са законно притежавани “, прецизира Любомир Николов.

Единият от обвинените е Петър Александров, наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров

Разплитането на убийството стартира откакто хипотетичните причинители напущат България и влизат в Сърбия. На границата единият демонстрира документа за идентичност на жертвата. В прилежащата страна двамата остават малко повече от час. А с цел да се върнат у нас, употребяват същинските си документи за идентичност. Целта –  да инсценират, че убития е напуснал страната ни, считат проверяващите.

Снимка: bTV

„ За задачата с изключение на персоналната карта, с която се е показал, единият от причинителите лицата са носили и  мобилния телефон на убития, който е траял да действа. Дори са пускали подправени SMS-и към роднините на убитото лице “, споделя Михаил Наумов.

Тялото на жертвата е подготвяно за кремация и е намерено в морга ден след арестите. За задачата е употребен „ неистинен акт за гибел “. В него попадали единствено три имена.

Той беше част от държавното управление на Любен Беров

Засега  не е ясно дали имената са определени на инцидентен принцип.  Знае се обаче, че тялото е обещано в моргата от единия обвинен, който е притежател на траурна организация.

Днес траурната организация остана затворена. Екип на bTV посети и адреса, на който е записана компанията. Там също нямаше хора.

Стана ясно обаче, че жертвата не е престъпно проявен. Единият от обвинените обаче е прочут на полицията. Криминалните му регистрации са за нелегално владеене на огнестрелно оръжие, взривни субстанции, обир в изключително огромни размери и обири.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР