Зловещ заговор за убийство на журналист ще отнесе в гроба

...
Зловещ заговор за убийство на журналист ще отнесе в гроба
Коментари Харесай

Зловещо! Алексей Петров заплашил с убийство журналиста Станислав Цанов. Трактора проникнал в телефона, следял живота му в реално време

Зловещ скрит план за ликвидиране на публицист ще отнесе в гроба си Алексей Петров. Обект на бруталните закани става един от най-скандалните журналисти в родния ефир – ютубърът Станислав Цанов. Авторът на “Напред и нагоре ” влиза в полезрението на Трактора при започване на 2022 година, когато прави единственото изявление с хакера, източил данните на цялата страна - Национална агенция за приходите, ДАНС, ГДБОП, Здравното министерство, Митници и каквото още се сетите. Наред с обществените ведомства, компютърджията с псевдоним “Емил Кюлев ” е свалил на персоналния си преносим компютър целия списък на застрахователна компания “Лев Инс ”, ръководена приживе от Петров.

 

По този метод разстреляният на 16 август т.г. доцент по национална сигурност е станал извънредно уязвим. Не единствено, данните на милионите му клиенти, само че и безчет противозаконни финансови прехвърляния са станали притежание на хакера. За да замаже абсурда, придобил застрашителни размери, Алексей бил налял милиони левове за реклама по медиите да си подсигурява, че нито един публицист няма да оповести случая.

 

В този миг на сцената излиза Цанов, който прави изявление с “Емил Кюлев ” и милиони фенове научават, че “Лев Инс ” на процедура е разграден двор.  Откровенията не са по никакъв начин по усета на Алексей и часове след излъчването той звъни на Цанов по телефона с гледище да смъкна предаването. Обвинява го в противодържавна активност, назовава го терорист и със застрашителен звук го твърди, че някой ден журналистът “ще носи отговорност ”. Каква и пред кого, баретата не прецизира, само че психологическият напън над Станислав е отблъскващ. Въпреки това, предаването остава налично в ютуб канала “Цанов - напред и нагоре ”.

 

Но кошмарът за младежа занапред стартира. Месеци по-късно,   в навечерието на парламентарните избори през октомври 2022 година, Цанов потегля по следите на брутална изборна имитация с венецуелските машини. За да покаже на феновете какъв брой е елементарно да се хакнат изборите, той се уговаря със собствен другар – кибер познавач, да създадат онлайн така наречен penetration test (бел.ред.: зловредно навлизане в машина) с цел да стане ясно по какъв начин тъкмо се манипулира вотът на жителите. Докато приготвя предаването, Цанов получава позвъняване с покана за среща със самия Алексей Петров. На линията е Тракторът, а номерът, от който звъни по Телеграм е на незнайна дама. Убитата барета звучи очевидно пийнал и юначен се хвали, че службите му снасят всичко.

 

Поканата за диалог е от ония, на които не е здравословно да откажеш. В уречения ден и час, Станислав се среща очи в очи с Трактора, само че прозорливо си носи скрита камера. А чутото и видяното е злокобно. Алексей със вцепеняващ кръвта звук му изяснява, че телефонът на журналиста е хакнат и му демонстрира разпечатки с чатове от вайбър, фейсбук и инстаграм. Прихванати са и следствията с машинните измами. Ако те са били излъчени, вотът е можело са бъде касиран, прокуратурата да влезе в ЦИК и Информационно обслужване, и цялата спекулация с “кодовете ” да лъсне. Есенцията на диалога е, че Цанов би трябвало да приключи работата си по машините, “за да не стане като с оня другия хакер, който го блъсна трен ”, редял добродушно, само че изрично доцент Петров. Директна опасност за ликвидиране на проверяващ публицист!

 

Давайки си сметка, че службите за сигурност са на директно послушание на Алексей по това време, Станислав избира да не рискува. Отказва да снима изборните операции и стартира безусловно да чака края си. За всеки случай предава флашката със записаната среща на собствен непосредствен, с молба тя да бъде показана на медии и полиция в случай че го убият.

 

По подигравка на ориста, или по-скоро като Божие отмъщение, Алексей Петров завършва земния си път и животът на Цанов е избавен. Поне за в този момент.

 

Онова, което ютубърът не споделя, или може би не разполага с информация е, че със заповед та ДАНС, през август 2022 година се подменя екипа от киберспециалисти, отговарящи за машинния избор. Новите “експерти ” са свързани по научна линия, само че не само…. със самия Алексей Петров. Главният IT-експерт, Мирослав Стефанов, да вземем за пример е учител по киберсигурност в Пловдивския университет, където доцент Петров чете лекции по национална сигурност. Братът на Мирослав - арх. Стефан Стефанов пък е член на института за стратегически политики на Българска социалистическа партия, където присъединяване има и служебният (по това време) министър на електронното ръководство (пряк участник в машинния вот) Благовест Кирилов.

 

Не по-малко любопитна фигура е другия избирателен IT-експерт Станислав Атанасов. Освен с ексцентричната си половост, той е прочут като непосредствен на хакерската група, подслонена в кибер отдела на “Лев Инс ”.

 

Прочее специалисти, към които се обърнахме импровизирано потвърдиха, че е допустимо точно Атанасов да има пръст в проникването на телефона на Цанов. Източниците ни, поискали анонимност, развиха няколко версии по какъв начин Алексей Петров е влязал  в телефона на Станислав Цанов.

 

Най-зловещата, само че не толкоз евентуална догадка е против журналиста да е употребена мощната система за подслушване “Пегасус ”. За нея се писа, че по време на служебните кабинети е била закупена, забележете, от частни лица, само че се експлоатирала нелегално от страната против публицисти. За престъпното подслушване оповестиха няколко медии, в т.ч и уеб страницата “Афера ” през ноември м.г. Въпреки, че звучи разумно, опцията ютубърът да е прехванат посредством “Пегасус ” е по-малка, т.к даже в случай че съществуването й у нас се окаже факт, то тя би трябвало да се употребява от работа ДАТО, където Алексей нямал задоволително положителни позиции измежду управлението и персоналния състав. Друг е въпросът дали самият Петров не е имал за частни цели “Пегасус ” или различен аналог на подслушващата машина. За него се знае, че е работил в съдружничество с израелски компании, а “Пегасус ” е точно израелска разработка. За похлупак, у нас работи лице от израелски генезис, който публично съставлява компанията-производител на злокобната система.

 

Доста по-солидно звучи версията Цанов да е бил прихванат благодарение на ДА “Информационно обслужване ”. Там работел кибер познавач, който се представял за “етичен хакер и някогашен IT съветник на президента Росен Плевнелиев ”. Информационно обслужване, в случай че се доверим на източника ни, владее всички интернет провайдъри, и не биха могли да откажат “сделка ” на Алексей. Точно през провайдърште прихващането става елементарно и дейно.

 

Третият вид е да е станало чрез Асоциацията на етичните хакери, ръководена от IT-то Ростислав Петров, който през 2019 година оглави отдела по компютърна сигурност на “Лев Инс ”.

 

Според специалиста, поискал да съветва актуалното следствие, е несъмнено, че на държавно равнище ГДБОП (които също имат практическата опция да подслушват и извличат данни) не са забъркани в противозаконния шантаж над журналиста.

 

Практическото хакване на телефона на Цанов най-вероятно е станало посредством вирус, който е дал достъп на познавачи до мобилния телефон. Друга опция е да е бил хакнат не телефона, а преносимия компютър на Станислав, където той сигурно си е бил клонирал фейсбук, инстаграм и вайбър - приложенията, от които Алексей му е посочил разпечатки с цел да го стресне. Лаптопите се пробиват доста по-лесно и през тях може да се извлича сериозна информация, изключително такава, обвързвана с креативните планове на журналиста.

 

Дали след гибелта на Алексей Петров страната ще се заеме с операциите на машинния избор и със заканите против нашия сътрудник, следва да забележим. До тогава гледайте целия запис, с който Станислав Цанов потвърждава заканите и шантажа от страна на Трактора против проверяващата публицистика в България.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Алексей Петров заплаха за убийство Станислав Цанов Трактора заплаха убийство ДАНС НАП ГДБОП
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР