Злоупотребите на властта в избирателния процес могат да бъдат преодолени

...
Злоупотребите на властта в избирателния процес могат да бъдат преодолени
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Как ще живеем утре- зависи от това какво правим днес. Излезте и гласувайте за себе си и за промяната

Злоупотребите на властта в изборния развой могат да бъдат преодолени единствено с висока изборна интензивност
Първият тур на изборите за локална власт мина. Партийните доклади за " безапелационни " победи ще вършим след втория, а и не им е тук мястото. Искам да слага на вашето внимание няколко извънредно остри въпроса, които касаят всички партии, парламентарни групи и България – пороците в изборния развой, които изкривяват действителния избор на българския народ. Видяхме ги и на тези избори. Първо – ужасяващо пазаруване на гласове под зоркия взор на Министерство на вътрешните работи, българските институции и властта. Докато Министерство на вътрешните работи арестуваше, задържаше или изземваше баници на претенденти на Българска социалистическа партия, тъй като черпят с тях за Димитровден, и Министерство на вътрешните работи счита това за пазаруване на гласове, под техния зорък взор същинските купувачи на гласове, които са нарушители, тъй като това е закононарушение, умерено раздаваха до 300 лв. за глас. Докато Министерство на вътрешните работи и властта разпитваха претендент за кмет на Българска социалистическа партия дали е бил роми, с цел да гласоподават за него, ромските махали под строй гласоподаваха за властта. В една секция от 420 души, 383 – 91% гласоподаваха за властта. В друга от 424 гласоподаватели, 344 или 82% за властта. В един регион от 2600, за властта има 2000 ромски гласа.

Властта беше използвана, с цел да плаши хората и всява боязън. Чухме откровения на български жители да споделят - „ боязън ни е от всичко- че ще ни възпламенят къщата, ще ми възпламенят колата, ще ми спрат топлия обяд от обществената кухня, ще ме изгонят от работа”. Властта използваше страховете и бедността на хората, които признаваха, че са взели 20 лева, тъй като са гладни и желаят да ядат.

На последващо място, цялата общинска и държавна администрация, под боязън и по лист, гласоподава за властта, тъй като ще си загуби работата, в случай че не го направи.

Развихрихте и ужасяваща компроматна война против съперниците – ненавист, ненавист и насъскване на българския народ едни против други на правилото „ разделяй и владей”. Управляващите опорочиха тези избори.

По предварителни данни има 400 000 невалидни бюлетини. Затова още на първия ден след изборите още веднъж ще сложим въпроса за машинното гласоподаване. Премахнахте го, с цел да фалшифицирате изборите. 400 000 гласа не са регистрирани по волята на ръководещите, тъй като няма машинно гласоподаване, тъй като по този начин е по-лесно да купуват и изкривяват вота. Още един удар по всички ни – изборната интензивност още веднъж е ниска. Колеги, за следващ път призоваваме, замислете се върху това. Това е пестник за всички ни, за всички партии и цялата политическа система. Ако не променим това, хората ще изгонят всички ни и няма да вършат разлика сред ръководещи и съпротива. Ниската изборна интензивност е извънредно значим въпрос, тъй като демонстрира незаинтересованост и съмнение, че гласът на хората може да реши нещо. Те считат, че всичко е нагласено и тези 400 000 невалидни бюлетини и пазаруването на гласове наливат вода в мелницата, че от тях не зависи нищо. Всички би трябвало да променим държанието си по този начин, че изборната интензивност да бъде по-висока. Призовавам всеки свободен българин, който желае това да се промени, да гласоподава.

Злоупотребите на властта в изборния развой могат да бъдат преодолени единствено с висока изборна интензивност. Затова, уважаеми българи, не стойте по домовете си. Как ще живеете утре- зависи от това какво вършиме през днешния ден. Излезте и гласувайте за себе си и за промяната
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР