Злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса - това са

...
Злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса - това са
Коментари Харесай

Демократите съобщиха обвиненията, с които искат да отстранят Тръмп

Злоупотреба с власт " и " възпрепятстване на Конгреса " - това са формалните обвинявания, въз основата на които демократите в Съединени американски щати желаят импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Те бяха оповестени преди малко от високопоставени членове на Камарата на представителите.

" Създателите на Конституцията са планували явен лек против президенти, които нарушават клетвата си. Това е правото на импийчмънт ", съобщи ръководителят на правосъдната комисия Джерълд Надлър. " Съдебната комисия афишира две учредения за импийчмънт против президента на Съединени американски щати Доналд Дж. Тръмп, като го упреква в съществени закононарушения и провинения. Първото е за " корист с власт ", а второто - " възпрепятстване на Конгреса ".

Това е резултат от украинския скандал - обвиняванията против Тръмп, че е притискал президента на Украйна Володомир Зеленски да проверява енергийна компания, в чието управление е бил един от синовете на Джо Байдън. Байдън към този момент е най-сериозният конкурент, който демократите биха могли да изправят против Тръмп на изборите следващата година.

Тръмп съобщи в " Туитър ", че " Да се импийчне президент, който потвърди с резултати, в това число евентуално най-силната стопанска система в историята на страната, че има едно от най-успешните ръководства въобще, и, най-важното, който с НИЩО не е сбъркал, е чиста Политическа Лудост! "

Какво следва

Тези две обвинявания би трябвало да бъдат гласувани в Камарата на представителите, където демократите имат болшинство. Първо ще минат през правосъдната комисия (в четвъртък), а по-късно идват спор и гласоподаване в цялата долна камара. За утвърждението на всяко от обвиняванията се изисква нормално болшинство, което демократите имат.

Самият развой на импийчмънт се организира в Сената, който е следен от републиканците. Досега в скорошната история на Съединени американски щати е имало единствено един подобен случай - импийчмънтът против Бил Клинтън през 1999 година Макар против Ричард Никсън също да бе стартират подобен развой, той подаде оставка преди гласуването в долната Камара. Импийчмънт е бил стартират и против Андрю Джонсън през 1868 година, само че той е бил оневинен в Сената.

За да бъде фактически отхвърлен от власт, против президента би трябвало да гласоподават две трети от сенаторите. Неговата партия има 53 гласа, а демократите - 47. Това значи, че двадесетина републиканци би трябвало да се разгласят срещу президента, с цел да има импийчмънта триумф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР